Το μωρό μου κλαίει όταν πάμε να το πάρουμε αγκαλιά

Το μωρό μου κλαίει όταν πάμε να το πάρουμε αγκαλιά

Ερώτηση:
Έχω ένα κοριτσάκι 18,5 μηνών και ξαφνικά εδώ και μία εβδομάδα κλαίει μόλις την παίρνουμε αγκαλιά για να την αλλάξουμε πάνα. Επίσης, τις βραδινές ώρες, κρύβεται πίσω από την τραπεζαρία και μόλις πάμε να την πάρουμε κλαίει. Τι συμβαίνει;
Απάντηση:

Θα χρειαστεί να αναρωτηθείτε τι συνέβη πριν μια εβδομάδα που μπορεί να την έχει φοβίσει. Η κόρη σας έχει τρομάξει από κάτι. Χτύπησε, πόνεσε, φοβήθηκε από μια αγκαλιά; Είδε να συμβαίνει κάτι μεταξύ εσάς και του συζύγου; Όποιος και να θέλει να την πάρει αγκαλιά αρνείται ή ειδικά σε εσάς; Θα χρειαστεί λίγη διερεύνηση. Επίσης αναρωτηθείτε αν έχει ενόχληση, μήπως την τσούζει το πιπάκι της. Θα σας πρότεινα να κοιτάξετε και το παθολογικό κομμάτι όπως για ουρολοίμωξη ή κάτι άλλο που να σχετίζεται με ενόχληση στην χώρα αυτή.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v