Χρειάζεται γάλα στα μισά της νύχτας ένα παιδί 20 μηνών;

Χρειάζεται γάλα στα μισά της νύχτας ένα παιδί 20 μηνών;

Ερώτηση:
Η κόρη μου χρειάζεται γάλα το βράδυ, αν και πλέον είναι 20 μηνών! Ένα διάστημα τα κατάφερα και της το έκοψα, αλλά μετά ξανάρχισε να ξυπνά είτε στον απογευματινό της ύπνο είτε μεταμεσονυκτία, κλαίγοντας και σπαράζοντας ζητώντας γάλα! Οι σχέσεις μου με το σύζυγό μου είναι καλές, απλώς αρκετές φορές ακούει τον πατέρα της να φωνάζει στις συζητήσεις μας και έτυχε αρκετά βράδια να τον ακούει και να ξυπνά κλαίγοντας! Της έχω γεμάτο πρόγραμμα όλη μέρα, γενικότερα τρώει αρκετά άλλα δεν παύει να θέλει γάλα! Είναι πολύ κουραστικό. Προσπάθησα να την έχω αγκαλιά πολλά βραδιά, να της εξηγώ να της αλλάζω κουβέντα... κλαίει πάλι! Αφήστε το γεγονός ότι έχω πρόβλημα σπονδύλου και δεν ξεκόλλα από πάνω μου και θέλει να την κρατάω. Δεν θέλει καθόλου τον μπαμπά της σε εκείνες τις στιγμές! Μήπως φταίει που τον ακούει πολλές φορές να φωνάζει; 
Απάντηση:

Οι συνήθειες που μας χαλαρώνουν κόβονται δύσκολα κι ας είναι «κακές». Όπως ισχύει και για τους μεγάλους, έτσι και τα παιδιά όταν μάθουν κάποια συγκεκριμένη ώρα να δίνουν τροφή στον οργανισμό τους, τότε την επόμενη μέρα, την ίδια ώρα περίπου, ο οργανισμός ζητά αυτό που έχει συνηθίσει! Συζητήστε επομένως με τον παιδίατρό σας μαζί με τον σύζυγό σας ένα πλάνο σταδιακής «απεξάρτησης», ανάλογα με τα γεύματα (αριθμό, είδος) του παιδιού και τον ρυθμό ανάπτυξής του.

*Η Ευρυδίκη Φίτσιου είναι Επιμελήτρια Παιδίατρος Ευρωκλινικής Παίδων

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v