Θάλασσες στην Ελλάδα που κόβουν την ανάσα!

Θάλασσες στην Ελλάδα που κόβουν την ανάσα!

Ποια Καραϊβική και ποιες Μαλδίβες; Πουθενά σαν τα ελληνικά νερά! Απόδειξη δέκα φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα με μια θάλασσα μαγική, να την πιεις στο ποτήρι. Όλες οι αποχρώσεις του μπλε, κρυστάλλινες ακρογιαλιές, βυθός που θαρρείς μπορείς να αγγίξεις. Ακόμα κι αν το φετινό καλοκαίρι δεν μας βρει σε κανένα από τα παρακάτω μέρη, μπορούμε πάντα να ονειρευόμαστε πως μια μέρα θα βρεθούμε εκεί. Δεν βρίσκονται δα και τόσο μακριά!

Άνω Κουφονήσι (Ιταλίδα)

Νερό διάφανο σαν γυαλί, χρώματα εξωτικά... τι παραπάνω να ζητήσει κανείς από τις καλοκαιρινές του διακοπές;

Νάξος (Μικρή Βίγλα)

Μόλις λίγα ναυτικά μίλια παραπέρα, το τοπίο επαναλαμβάνεται. Και η Μικρή Βίγλα δεν είναι καν από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Νάξου.

Σύβοτα (Μπέλα Βράκα)

Όποιος έχει βρεθεί στα Σύβοτα έχει να το λέει: Τόσο πράσινα νερά, που να καθρεφτίζουν το καταπράσινο τοπίο της Ηπείρου δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.

Μήλος

Το τοπίο; Σεληνιακό! Τα νερά; Στο χρώμα του σμαραγδιού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παραλίες της Μήλου συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου.

Σέριφος (Γάνεμα)

Τις κρυμμένες ομορφιές της Σερίφου πρέπει να τις ανακαλύψεις για να τις εκτιμήσεις –δεν σου χαρίζονται! (φωτό: Discover-Serifos).

Κρήτη (Φαλάσαρνα)

Εξωτική ομορφιά... να την πιεις στο ποτήρι! Τα Φαλάσαρνα αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα του τι έχει να προσφέρει η Κρήτη στον επισκέπτη.

Κίμωλος (λιμάνι)

Αν έτσι είναι τα νερά στο λιμάνι της Κιμώλου, φανταστείτε τι γίνεται στις πιο δυσπρόσιτες παραλίες της...

Κεφαλονιά (Μύρτος)

Ο Μύρτος είναι από τις παραλίες της Κεφαλονιάς που με το που την αντικρίζεις, σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό!

Χαλκιδική (Σάνη)

Αυτό είναι η Χαλκιδική! Από κοντά, μάλιστα, το θέαμα είναι ακόμα καλύτερο!
(φωτό: be-outdoor)

Ελαφόνησος (Σίμος ή Φράγκο και Σαρακίνικο)

Ποιος δεν έχει μαγευτεί από τον Σίμο, στην Ελαφόνησο και ποιος που έχει ήδη βρεθεί εκεί δεν έχει επιδιώξει να ξαναπάει και να ξαναπάει;

v