Πώς θα γίνετε ευτυχισμένη με 11 μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας

Πώς θα γίνετε ευτυχισμένη με 11 μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας

Αν ξυπνούσατε ένα πρωί και σας έλεγαν πως ένα ιστιοπλοϊκό σας περιμένει για να σας ταξιδέψει στις Μαλδίβες, το πιθανότερο είναι πως ένα αίσθημα ευτυχίας ...θα το νιώθατε! Δεν χρειάζεται, όμως, να κάνετε πάντα κάτι «μεγάλο» για να νιώθετε ευτυχισμένοι -μικρά, καθημερινά πράγματα μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε εξίσου όμορφα. Δοκιμάστε, για παράδειγμα...

Να κοιμάστε περισσότερο

Αυτή μπορεί και να είναι η σημαντικότερη αλλαγή που θα έπρεπε να κάνετε στην ζωή σας, προκειμένου να νιώσετε λίγο πιο ευτυχισμένοι. Όταν είστε κουρασμένοι, το σώμα σας παράγει περισσότερη κορτιζόλη που σας γεμίζει στρες. Αν συνηθίζετε να κοιμάστε περί τις 6 ώρες κάθε μέρα, δοκιμάστε να τις αυξήσετε στις οκτώ και... δεν θα πιστεύετε πόσο καλύτερα θα νιώθετε.

Να αγκαλιάζεστε

Ακούγεται αστείο, αλλά οι αγκαλιές είναι τρομερά υποτιμημένες. Το σωματικό άγγιγμα κάνει αυτόματα τους ανθρώπους να νιώθουν πιο καλά. Οι ειδικοί λένε, μάλιστα, πως πρέπει να επιδιώκουμε να αγκαλιάζουμε κάποιον τουλάχιστον μία φορά την ημέρα -πόσο μάλλον αν αυτός είναι ο σύντροφος ή τα παιδιά μας! Μάλιστα, οι πρωινές αγκαλιές είναι οι καλύτερες γιατί ξεκινά κανείς την ημέρα του γεμάτος ενέργεια.

Να λέτε ευχαριστώ... γραπτώς

Το να ευχαριστείτε τους ανθρώπους σας κάνει να νιώθετε πληρότητα, το οποίο στην συνέχεια φέρνει ευτυχία. Γράψτε σε έναν φίλο που σας στήριξε σε μία δύσκολη περίοδο ένα ευχαριστήριο σημείωμα ή, ακόμα καλύτερα, κάντε μία λίστα κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, με πράγματα που σας συνέβησαν μέσα στην ημέρα, τα οποία σας γέμισαν χαρά.

Να κλείνετε το τηλέφωνο

Και συγκεκριμένα το smartphone. Προσπαθήστε να αποσυνδέεστε από την τεχνολογία τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, για να ανανεώνεστε και να νιώθετε λιγότερο... «στην τσίτα». Η ώρα αυτή μπορεί να είναι όποια σας βολεύει περισσότερο.

Να κάνετε ένα κομπλιμέντο... στον εαυτό σας

Το ξέρετε καλά ότι είστε υπερβολικά σκληροί με τον εαυτό σας -οι περισσότερες γυναίκες είναι. Αλλά αν προσπαθήσετε να φερθείτε στον εαυτό σας, όπως φέρεστε στις πιο αγαπημένες φίλες σας, θα νιώσετε πολύ καλύτερα. Κάντε, λοιπόν, κομπλιμέντα στον εαυτό σας ότι π.χ. σήμερα έχετε τέλεια μαλλιά ή χθες τα πήγατε εξαιρετικά σε αυτή την παρουσίαση στην δουλειά.

Να ξεκινήσετε μαθήματα χορού

Μπράβο σας αν έτσι κι αλλιώς έχετε κάνει την γυμναστική συστηματικά μέρος της ζωής σας. Ωστόσο, τα μαθήματα χορού -ή και μποξ!- βασικά οτιδήποτε σας κάνει να κινείστε διαρκώς, βοηθούν το σώμα να μεταφέρει και να μοιράζει την ενέργειά του πιο ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα να νιώθετε πολύ πιο ήρεμη όταν τελειώσει το μάθημα.

Να προγραμματίζετε μία στο τόσο χρόνο για να μην κάνετε ΤΙΠΟΤΑ

Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να κάνετε όλα αυτά που θέλετε μέσα στην ημέρα ή μέσα στην εβδομάδα. Άρα, δεν είναι τόσο κακό να προγραμματίζετε π.χ. ένα μισάωρο μια φορά στο τόσο για να κάνετε κάτι που θέλετε εσείς ή αν μην κάνετε απολύτως τίποτα. Θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να διώξετε το στρες και να ανεβάσετε τα επίπεδα ευτυχίας σας πολύ περισσότερο.

Να ακούτε χαρούμενα τραγούδια

Μία φορά την εβδομάδα να βρίσκετε ένα νέο τραγούδι για να «κολλάτε» που να έχει κάποιο μήνυμα που θέλετε να ακολουθήσετε -π.χ. να είστε χαρούμενοι, να ζείτε τη στιγμή κ.λ.π.- και να το βάζετε να παίζει ξανά και ξανά, είτε στον σπίτι είτε στο αυτοκίνητο. Ακούγοντας ένα τραγούδι με θετικό μήνυμα ξανά και ξανά θα σας βοηθήσει να ταυτιστείτε με το μήνυμα αυτό πιο εύκολα!

Να πίνετε περισσότερο νερό

Η συμβουλή αυτή μπορεί να ενταχθεί σε οποιαδήποτε λίστα συμβουλών με σκοπό να κάνετε την ζωή σας καλύτερη και ο λόγος είναι ότι πραγματικά το νερό βοηθά! Έχει την ιδιότητα να βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα του οργανισμού, ενώ «καθαρίζει» και το κεφάλι.

Να ελέγχετε καθημερινά τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Η σκέψη των χρημάτων και των εξόδων αγχώνει κάθε άνθρωπο, αλλά αν παρακολουθείτε τον τραπεζικό σας λογαριασμό online καθημερινά, θα νιώθετε ότι έχετε καλύτερο έλεγχο της οικονομικής σας κατάστασης. Ο έλεγχος των χρημάτων σας και η γνώση του τι μπορείτε και δεν μπορείτε να ξοδέψετε θα σας κάνει να νιώθετε πολύ καλύτερα.

Να συναντιέστε με τις φίλες σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Μελέτες δείχνουν ότι μόνο η προσμονή χαρούμενων στιγμών μπορεί να σας κάνει να νιώσετε χαρούμενοι, ακόμα και πριν να έρθουν αυτές οι στιγμές. Το να καθιερώσετε έναν καφέ ή ένα φαγητό με τις φίλες σας μία φορά την εβδομάδα, π.χ. κάθε Παρασκευή, θα σας φτιάχνει την διάθεση για όλη την εβδομάδα. Άλλωστε, μία τέτοια απόλαυση σας αξίζει!

v