7 συνήθειες που δεν σας αφήνουν να είστε ευτυχισμένοι

7 συνήθειες που δεν σας αφήνουν να είστε ευτυχισμένοι

Με τόσες πολλές απαιτήσεις που έχει η ζωή όλων μας, είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν μπορούμε ή ότι δεν χρειάζεται να αναζητούμε τη χαρά και την ευτυχία μέσα μας. Παρόλα αυτά, ίσως υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που θα μπορούσαμε να αφήσουμε σιγά-σιγά στην άκρη και να γίνουμε πιο ήρεμοι εσωτερικά. Ο άγριος, υλιστικός κόσμος που ζούμε, είναι φτιαγμένος για να πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε συνεχώς Α,Β ή Γ πράγματα, αντί να αναζητούμε μια απλή και πιο ήρεμη ζωή, αλλά μερικές φορές πρέπει να σταθούμε και να σκεφτούμε λίγο!

Δείτε λοιπόν μερικά πράγματα, που ίσως πρέπει να εγκαταλείψετε, για να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι:

Σταματήστε να ζείτε σύμφωνα με τις προσδοκίες των άλλων

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα έπρεπε να αφήσετε στην άκρη για να ζήσετε καλύτερα, είναι το να ζείτε τη ζωή σας σύμφωνα με τις φιλοδοξίες και τις προσδοκίες των άλλων. Εάν για παράδειγμα γίνατε δικηγόρος γιατί το ήθελε ο πατέρας σας, μπορεί αυτό να σας πνίγει πολλά χρόνια τώρα. Είναι πολύ ενδιαφέρον να δει κανείς πόσο συχνά οι άνθρωποι δεν ζουν όπως θα ήθελαν τη ζωή τους, γιατί δεν έκαναν ποτέ τη δουλειά που τους άρεσε και απλά ικανοποίησαν τις επιθυμίες των δικών τους ανθρώπων. Προσπαθήστε, εάν μπορέσετε, ποτέ δεν είναι αργά, να κάνετε στη ζωή σας κάτι που πραγματικά θα σας αρέσει και ζήστε με τις δικές σας φιλοδοξίες.

Μην πηγαίνετε κόντρα στις αλλαγές

Όταν αποφασίσετε ότι πρέπει πλέον να σπάσετε κάποιους κανόνες, για να νοιώθετε καλύτερα, θα δείτε ότι ξαφνικά θα είστε σε θέση να ζήσετε πιο καλά. Είναι δεύτερη φύση μας να απεχθανόμαστε τις αλλαγές, αλλά αυτές οι αλλαγές, έστω και σε μικρά πράγματα χρειάζονται! Πραγματικά, μπορεί να αποδειχθεί ό,τι καλύτερο για τη ψυχολογία και την συναισθηματική σας ισορροπία, μια αλλαγή στην καθημερινότητά σας, όταν αισθάνεστε ότι έχετε βαλτώσει!

Ξεχάστε το παρελθόν-αφήστε το πίσω

Σταματήστε να πιέζεστε κάθε μέρα και να στενοχωριέστε για τα λάθη και τις κακές επιλογές που έχετε κάνει. Έχουν συμβεί ήδη και δεν μπορείτε να γυρίσετε το χρόνο πίσω ή να ξαναζήσετε τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι μας συνηθίζουμε να ζούμε με το παρελθόν στη σκέψη μας ή να ανησυχούμε για το μέλλον, αλλά το μοναδικό μονοπάτι προς την ευτυχία, είναι να εστιάσουμε την προσοχή μας στο σήμερα και στις στιγμές που ζούμε τώρα. Κι αυτό είναι και το μόνο σημείο που επιδέχεται αλλαγές.

Μην κολλάτε στους τύπους

Μη δίνετε σημασία στην εικόνα, αλλά στην ουσία των θεμάτων. Αν καταφέρετε να μείνετε έξω από τα στερεότυπα, πάψτε να κρίνετε, να είστε αυστηροί και να καταδικάζετε τις επιλογές των άλλων και θα δείτε ότι θα αισθανθείτε καλύτερα σε όλες τις σχέσεις σας και κυρίως με τον εαυτό σας!

Μην επιτίθεστε στον εαυτό σας

Σκεφτείτε πόσο συχνά κατηγορείτε τον εαυτό σας, τη ζωή σας, τις επιλογές σας. Μην το κάνετε! Αντίθετα, πιστέψτε ότι κανείς δεν είναι τέλειος και ότι όλοι μας καθημερινά προχωράμε και αλλάζουμε. Και ότι δεν θα είμαστε άνθρωποι εάν δεν κάναμε σφάλματα.

Εγκαταλείψτε την ανάγκη να έχετε πάντα δίκιο

Δεν μπορείτε να έχετε πάντα δίκιο, έτσι δεν είναι; Αφήστε λοιπόν ελεύθερα στους άλλους το προνόμιο της αμφιβολίας και καταλάβετε ότι δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα ή να έχετε πάντα δίκιο σε κάθε τι που κάνετε. Είμαστε όλοι μαθητές και δάσκαλοι στη ζωή και σε κάθε σενάριο. Αυτό σημαίνει ότι μαθαίνουμε από τους άλλους ή τους διδάσκουμε γνώσεις και εμπειρίες, έτσι λοιπόν είναι αδύνατον να είστε μόνο δάσκαλοι σε ό,τι κάνετε, σωστά;

Σταματήστε να παραπονιέστε

Σκεφτείτε ότι υπάρχει πάντα κάτι για το οποίο γκρινιάζετε και βρίσκετε λάθος. Είτε αφορά τη ζωή στο σπίτι είτε τη δουλειά είτε μια συναλλαγή σας, ο καιρός, οτιδήποτε κι εάν είναι αυτο, εάν πραγματικά θέλουμε να περάσουμε στην άλλη πλευρά και σκεφτούμε ότι έχουμε αρκετά ίσως από αυτά που χρειαζόμαστε, θα κάνουμε ζωή μας πολύ καλύτερη. Ακόμα κι αν πείτε στον εαυτό σας «Έχω ό,τι μου είναι απαραίτητο», αμέσως θα καταλάβετε ότι αυτός ο αρνητικός κύκλος με τα διαρκή παράπονα, είναι μόνο μέσα στο μυαλό σας, και καταστρέφει ό,τι άλλο καλό υπάρχει στη ζωή σας.

Αφήνοντας λοιπόν όλοι μας στη άκρη μερικές από τις παραπάνω δυσάρεστες συνήθειες, θα μπορέσουμε προοδευτικά να χτίσουμε ένα πιο φωτεινό και χαρούμενο μέλλον και αργά, αλλά σταθερά, μπορούμε να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι, αλλάζοντας μόνο τον τρόπο που σκεφτόμαστε και το πώς αντιμετωπίζουμε ό,τι συμβαίνει γύρω μας και στις σχέσεις μας με τους άλλους.

Αν καταφέρετε να νοιώθετε έστω και λίγο πιο χαρούμενοι, αυτό θα σας βοηθήσει πολύ και σίγουρα θα είναι ένα μεγάλο βήμα! Σκεφτείτε τις άσχημες συνήθειες σας και απόψεις σας για τους ανθρώπους και τη ζωή και αναθεωρήσετε ό,τι μπορείτε!

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v