Τι -άλλο- μπορείτε να κάνετε με ένα μανό!

Τι -άλλο- μπορείτε να κάνετε με ένα μανό!

Όλες οι γυναίκες έχουν ένα μανό στο τσαντάκι τους για να βάφουν πού και πού τα νύχια τους! Ωστόσο, το τόσο ταπεινό αυτό αξεσουάρ έχει πολλές ακόμη χρήσεις και δίνει λύσεις σε πρακτικά καθημερινά προβλήματα. Δείτε πώς μπορεί να σας φανεί χρήσιμο μέσα στο σπίτι.

Ράψτε πιο εύκολα

Αν θέλετε να ράψετε ένα κουμπί αλλά ταλαιπωρήστε μέχρι να περάσετε την κλωστή από την καρφίτσα, τότε μην φοβάστε τίποτα! Για να περάσετε μια κλωστή μέσα από τη βελόνα πιο εύκολα, βουτήξτε την άκρη της κλωστής σε διαφανές βερνίκι! Η δουλειά θα γίνει στο άψε σβήσε. 

Ξεχωρίστε τα κλειδιά σας

Αν έχετε πολλά κλειδιά στο μπρελόκ και πολλές φορές μπερδεύεστε ή χάνετε χρόνο μέχρι να τα ξεχωρίσετε, τότε κάντε το εξής πολύ απλό κόλπο: Βάλτε λίγο βερνίκι στο κλειδί που ανοίγει την πόρτα του σπιτιού ή βάλτε διαφορετικά χρώματα στα κλειδιά σας (κλειδί του γκαράζ, κλειδί του γραφείου κλπ).

Οργανώστε τους φακέλους σας

Μπορείτε να κρατήσετε το γραφείο σας οργανωμένο βάζοντας λίγο (διαφορετικό) βερνίκι νυχιών πάνω σε κάθε σας φάκελο ή ντοσιέ. Μπορείτε, επίσης, να σημειώσετε πάνω στο βερνίκι, όταν αυτό στεγνώσει, με έναν μαρκαδόρο. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε αρχειοθετημένα όλα τα χαρτιά σας.

Σφραγίστε έναν φάκελο

Θέλετε να κλείσετε έναν φάκελο αλλά δεν έχετε ούτε κόλλα, ούτε σιλοτέιπ; Έχετε, όμως, μανό; Αν ναι, τοποθετήστε λίγο διάφανο και κλείστε με αυτό τον φάκελο. Η δουλειά σας θα γίνει εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. 

Συντηρήστε τα κορδόνια

Αν σας ενοχλεί το ξέφτισμα στις άκρες των κορδονιών, που αφενός τα κάνει να δείχνουν άσχημα και αφετέρου δυσκολεύει το πέρασμα μέσα από τις υποδοχές του παπουτσιού, κρατήστε τις σε «φόρμα», βουτώντας τις μέσα σε βερνίκι νυχιών.

Διατηρήστε σε καλή κατάσταση τα φθηνά κοσμήματα

Περάστε τα "φθηνά" ασημένια σας κοσμήματα με διαφανές βερνίκι, για να δημιουργήσετε ένα στρώμα που θα τα προστατεύει από το μαύρισμα. Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε το βερνίκι σε πολύτιμα αντικείμενα!

Σώστε το σκισμένο καλσόν!

Αν σας έφυγε ένας πόντος από το καλσόν, πάρτε λίγο διαφανές βερνίκι και απλώστε το γύρω και πάνω από το σκίσιμο. Το βερνίκι θα λειτουργήσει σαν κόλλα και δεν θα αφήσει τον πόντο να "ανοίξει".

Χρησιμοποιήστε το ως ...διακοσμητικό!

Αν πιάνει το χέρι σας και είστε δημιουργικό πνεύμα, τότε μπορείτε να πάρετε λίγη ποσότητα από βερνίκι και να βάψετε με αυτήν ένα μέρος από το νεσεσέρ ή την θήκη από το κινητό σας, δημιουργώντας όμορφα σχέδια. Μπορεί να φαίνεται παρακινδυνευμένο, αλλά όπως είπαμε... θα το κάνετε μόνο αν έχετε ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ανησυχίες.

v