Τι θα έκανε ένα παιδί να φάει το φαί του!

Τι θα έκανε ένα παιδί να φάει το φαί του!

Ανήκετε και εσείς στην κατηγορία των γονιών με παιδιά που απλά δεν τρώνε τίποτα; Ανησυχείτε ότι θα πάθει τίποτα από την ασιτία; Σας τρελαίνει το γεγονός ότι περνάτε ώρες μαγειρεύοντας τα αγαπημένα του φαγητά, τα οποία καταλήγουν αναποδογυρισμένα στο πάτωμα; Έχετε βαρεθεί να ακούτε το παιδί να ζητά πατατάκια; Δεν είστε μόνοι!

Αν μπορούσαν τα παιδιά να ορίζουν τους κανόνες της διατροφής τους, το πιθανότερο είναι ότι για να φάνε θα χτυπούσαν το χέρι στο τραπέζι και θα κατέληγαν στο παρακάτω μανιφέστο:

1. Το πρωινό θα πρέπει να αποτελείται αποκλειστικά από δημητριακά με σοκολάτα. Δευτέρες, Πέμπτες και κάθε δεύτερη Παρασκευή δεν πίνουμε γάλα.

2. Αν δεν ακολουθηθούν αυτές οι οδηγίες θα κάνουμε πρίτσες όλη την ημέρα.

3. Δεν δοκιμάζουμε καμία νέα τροφή. ΠΟΤΕ.

4. Το γεγονός ότι μας άρεσε κάτι εχθές, δεν σημαίνει ότι θα μας αρέσει και σήμερα. Είναι απολύτως αποδεκτό να αλλάζουμε γνώμη και δεν χρειάζεται να εξηγούμε το γιατί.

5. Δημιουργεί καχυποψία οποιαδήποτε τροφή ήταν μέχρι προσφάτως ζωντανή. Οτιδήποτε πορτοκαλί που δείχνει νεκρό είναι πάντα ασφαλέστερο.

6. Στο super market μπορούμε να απαιτούμε οποιοδήποτε τρόφιμο μας «γυαλίσει» και έχουμε κάθε δικαίωμα στο σπίτι να κάνουμε ότι δεν το ξέρουμε ή να αποδεχτούμε να μαγειρευτεί και στην συνέχεια να δηλώσουμε ότι δεν μας αρέσει.

7. Θυμόμαστε κάθε μάρκα τροφίμου που βλέπουμε στην τηλεόραση και αρνούμαστε οποιαδήποτε «καλύτερη» εκδοχή της.

8. Οποιοδήποτε τρόφιμο χρειάζεται περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα για να μαγειρευτεί ή να προετοιμαστεί είναι εντελώς μη αποδεκτό.

9. Απαιτούμε να γνωρίζουμε πότε θα είναι έτοιμο το φαγητό κάθε 10 δευτερόλεπτα. Και δικαιούμαστε να διαμαρτυρόμαστε με κρίσεις πανικού όταν αργεί να ετοιμαστεί.

10. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μισομαγειρεμένο φαγητό, αλλά δεν πειράζει γιατί έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να φαγωθεί.

11. Κάθε Τετάρτη απόγευμα δεν τρώμε. Γιατί έτσι.

12. Πρέπει πάντα να υπάρχει ένα κουτάλι, ένα μαχαίρι και δύο πιρούνια σε κάθε γεύμα και στην συνέχεια μπορούμε να τρώμε με τα χέρια.

13. Πρέπει πάντα το φαγητό να σερβίρεται σε ένα συγκεκριμένο πιάτο. Αν είναι βρώμικο θα αναποδογυρίζεται στο πάτωμα.

14. Το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού θα σπρώχνεται στην άκρη του τραπεζιού. Για να μην παραπονιέται η μαμά ότι όλη μέρα σφουγγαρίζει το πάτωμα άδικα.

15. Οι σπιτικές πατάτες αποτελούν προσβολή όταν υπάρχουν τα πατατάκια.

16. Να αποφεύγεται οποιοδήποτε τρόφιμο με σάλτσα, καθώς μπορεί να περιέχει λιωμένα λαχανικά.

17. Ποτέ δεν πίνουμε νερό. Όσο κι αν λένε «όταν διψάσεις θα το πιείς», δεν θα το πίνουμε. Θα μπούμε στο νοσοκομείο με αφυδάτωση και τότε θα καταλάβουν.

18. Πάντα λέμε ότι πεινάμε όταν κάνουμε μπάνιο.

19. Το βιολογικό μας ρολόι εκπαιδεύεται έτσι ώστε να ξυπνάμε στη μέση της νύχτας για να φάμε μπανάνα.

20. Τα μαγειρευτά, τα ψητά και οι πίτες δεν είναι τρόφιμα άξια εμπιστοσύνης.

21. Ξαναλέμε. Όταν υπάρχουν τα πατατάκια δεν έχουν λόγο ύπαρξης όλες οι άλλες πατάτες.

22. Οι άνθρωποι που χαρακτηρίζουν το μπρόκολο «μικρό δεντράκι» θα δέχονται κλωτσιά. Υποτιμούν τη νοημοσύνη και την αισθητική μας.

23. Αβοκάντο; Τι διάολο;; όχι!

Πηγή: Scarymommy

v