Τα πιο όμορφα καφέ του κόσμου σε 9 φωτογραφίες

Τα πιο όμορφα καφέ του κόσμου σε 9 φωτογραφίες

Αγαπημένη καθημερινή συνήθεια για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ο καφές. Από το Παρίσι μέχρι τη Νέα Υόρκη και από τη Βιέννη μέχρι την Καλιφόρνια, πανέμορφα καφέ ξεχωρίζουν με το στυλ, τη διακόσμηση και την ευχαρίστηση του καφέ που προσφέρουν.

Cafe Central, Βιέννη

Στην αριστοκρατική Βιέννη, εκτός από τα εντυπωσιακά ανάκτορα, το βαλς και τα επιβλητικά κτίρια, ξεχωρίζουν και τα μοναδικά café της. Το «Café Central», ίσως είναι το ωραιότερο απ'όλα. Ο χώρος του, ένα παλάτι, μεταφέρει τους επισκέπτες του σε μια άλλη εποχή.

Cafe New York, Βουδαπέστη

Ανακαινισμένο πρόσφατα, αλλά διατηρώντας την παλιά του αίγλη, όταν γινόταν τόπος συνάντησης καλλιτεχνών του 20oύ αιώνα, το café αυτό στο κέντρο της Βουδαπέστης, είναι διάσημο σε ντόπιους και ξένους, όχι μόνο για την ιστορία του, αλλά και την εξαιρετική χειροποίητη διακόσμηση, τα φωτιστικά και την αρχιτεκτονική του κτιρίου που στεγάζεται.

D'espresso, Νέα Υόρκη

Μια βιβλιοθήκη, η ταπετσαρία που καλύπτει τους τοίχους του, αλλά και η έξυπνη «ανάποδη» τοποθέτησή της, έχει σαν αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό design. Εξαιρετικός espresso σ'ένα πολύ γνωστό και trendy café της Νέας Υόρκης.

Le Procope, Παρίσι

Βρίσκεται στο Παρίσι από το 1686 και πελάτες του υπήρξαν μέσα στους αιώνες διάσημοι πολιτικοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες, επιστήμονες. Στο εσωτερικό του κυριαρχούν σπάνια έργα τέχνης, δημιουργώντας μια μοναδική καλλιτεχνική ατμόσφαιρα.

Antico Caffè Greco, Ρώμη

Στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, διάσημο στους Ιταλούς αλλά και τουριστικό αξιοθέατο, στεγάζεται σε ένα μικρό αρχοντικό του 18ου αιώνα. Ανάμεσα στους πελάτες που απολαμβάνουν καθημερινά τον φημισμένο latte καφέ του, συγκαταλέγονται και διανοούμενοι καθώς και άνθρωποι των τεχνών.

Caffè Giubbe Rosse, Φλωρεντία

Ένας χώρος με παλιές εφημερίδες, περιοδικά και φωτογραφίες διάσημων στους τοίχους, το café Giubbe Rosse, είναι ένα στέκι λόγιων, ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών, ένας τόπος από όπου ξεκίνησαν διάφορα κινήματα στη χώρα. Βρίσκεται στην πλατεία Piazza della Repubblica και θεωρείται κέντρο ιδεών και πολιτισμού.

Lamill Coffee, Καλιφόρνια

Ένα vintage αλλά και ταυτόχρονα σύγχρονο περιβάλλον, με μοντέρνες πινελιές, το café Lamill εντυπωσιάζει με την χειροποίητη ταπετσαρία στους τοίχους, ολόκληρη ζωγραφισμένη στο χέρι. Σε έντονα χρώματα, με πρωτότυπους καναπέδες, οι ιδιοκτήτες του το χαρακτηρίζουν περίπλοκο, σύγχρονο και ρετρό.

Cafe Imperial, Πράγα

Μια πόλη γεμάτη café, η Πράγα, ξεχωρίζει με το café Imperial, ένα διάσημο art deco χώρο, στο κέντρο της πόλης. Ένα café ανάμεσα στα λίγα που διασώθηκαν με μετά την καταστροφή πολλών άλλων, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εντυπωσιάζει με τις ψηφιδωτές διακοσμήσεις του στην οροφή, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα για τους πελάτες που απολαμβάνουν τον καφέ τους.

AIA Coffee & Restaurant, Πόρτο, Πορτογαλία

Στο Πόρτο, σε λευκά χρώματα, με κορνίζες στους τοίχους και κλασσικά έπιπλα, στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα, σερβίροντας καφέ σε όμορφα σερβίτσια πλαισιωμένα από χειροποίητα λευκά είδη.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

v