Η 7χρονη κόρη μου «αγγίχτηκε» με ένα άλλο κορίτσι

Η 7χρονη κόρη μου «αγγίχτηκε» με ένα άλλο κορίτσι

Ερώτηση:
Η κόρη μου είναι σχεδόν 7 ετών, τελειώνει την πρώτη Δημοτικού, και είναι μοναχοπαίδι. Σήμερα το απόγευμα ήταν σε μια φίλη της μεγαλύτερη (τρίτη Δημοτικού) και όταν γύρισε μου είπε ότι είχαν ξαπλώσει στο κρεβάτι και άγγιζαν η μια την άλλη, αφού είχαν κατεβάσει τα εσώρουχά τους. Το θεώρησε παιχνίδι, αλλά μου ζήτησε να μην το μάθει ο πατέρας της. Ήμουν ήρεμη και δεν έδωσα περισσότερη σημασία. Μήπως πρέπει να ανησυχήσω για την αυξημένη σεξουαλικότητα του παιδιού μου ή είναι "φυσιολογική αναζήτηση";
Απάντηση:

Η συμπεριφορά της κόρης σας είναι φυσιολογική. Υπάρχει μια διερεύνηση στο πλαίσιο του σώματος και μια ανάγκη κατανόησης μιας αόριστης ερωτικής διάθεσης σε λανθάνουσα κατάσταση. Μπορείτε να την βοηθήσετε να εξηγήσει τι της συμβαίνει μιλώντας της για το σώμα της. Ίσως να παίρνατε ένα βιβλίο που μιλάει για το σώμα και την ανάπτυξη σε επίπεδο γενετήσιο.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό που η κόρη σας μπόρεσε να σας μιλήσει για αυτό και δεν φοβήθηκε. Σας ζητά να της εξηγήσετε τι της συμβαίνει. Απενοχοποιήστε την χωρίς να την παροτρύνετε. Επίσης, η τοποθέτησή της δηλώνει ότι έχει εγκαθιδρυθεί ο πατέρας ως νόμος, κάτι που δηλώνει ότι πέτυχε η ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη ως προς το οιδιπόδειο. Βαδίζετε σε καλό δρόμο ως οικογένεια απέναντι στην κόρη σας. Μπράβο!

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v