5 συμβουλές για να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας

5 συμβουλές για να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας

Μερικές φορές η απογοήτευση που μπορεί να νιώθετε για την εμφάνισή σας ή για κάποιο ταλέντο που ίσως δεν έχετε μπορεί να σας κάνει να νιώθετε δυστυχία. Όλοι, όμως, πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με τον εαυτό μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να σταματήσουμε τα «αν...» που μας κάνουν εσφαλμένα να πιστεύουμε ότι η ζωή μας θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Μπορεί να έχετε γεννηθεί με ένα πρόσωπο γεμάτο φακίδες. Στο σχολείο να σας κορόιδευαν και εσείς να μεγαλώσατε με την σκέψη πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή σας με ένα άλλο πρόσωπο. Ωστόσο, οι φακίδες δεν εμπόδισαν κανέναν καταξιωμένο άνθρωπο να πετύχει τους στόχους του. Για την ακρίβεια, οι φακίδες μπορεί να δείχνουν γλυκύτατες αν τις αγαπήσετε.

Μπορεί, πάλι, να σας έτυχε κάτι πολύ πιο δύσκολο από φακίδες, π.χ. να κάηκε το πρόσωπό σας σε κάποιο ατύχημα και να χρειάστηκε να κάνετε απανωτές επεμβάσεις, αφήνοντάς σας ουλές και σημάδια. Θα μπορούσατε να είστε χαρούμενη με ένα τέτοιο βάσανο; Ή θα το αφήνατε να σας καταστρέψει την ζωή. Η νέα μαμά Stephanie έπαθε ακριβώς αυτό και χρειάστηκε να κάνει απανωτές επεμβάσεις για να έχει σήμερα αυτό το πρόσωπο. Η ίδια αποτελεί έμπνευση δύναμης και αισιοδοξίας!

Τι έχει συμβεί, λοιπόν, στην ζωή σας που είναι τόσο δύσκολο να το διαχειριστείτε; Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιο εμπόδιο να προσπεράσουν ή απλά να αποδεχθούν και να συνεχίσουν να ζουν. Η ζωή είναι υπερβολικά πολύτιμη και σημαντική για να την αφήνετε να περνά με θλίψη! Αποδεχθείτε τον εαυτό σας και απολαύστε το προσωπικό σας ταξίδι στην ζωή όπως σας αξίζει.

Να είστε ευγνώμονες για την ζωή σας

Κάθε μέρα έχετε μία νέα ευκαιρία για να ζήσετε και να αγαπήσετε τους γύρω σας. Τι ευλογία είναι να ξυπνάς κάθε πρωί! Τι ευλογία είναι να σηκώνεσαι από το κρεβάτι και να ξεκινάς την κάθε σου μέρα. Να ξυπνάτε με ευγνωμοσύνη που έχετε μία ακόμα μέρα να περάσετε σε αυτόν τον όμορφο κόσμο. Ακόμα κι αν η δουλειά σας ή η οικογενειακή σας κατάσταση δεν είναι η καλύτερη, να είστε χαρούμενοι που είστε ζωντανοί και έχετε μία ακόμα μέρα για να κάνετε την ζωή σας λίγο καλύτερη από όσο ήταν χθες.

Κοιτάξτε στον καθρέφτη και δείτε πραγματικά τον εαυτό σας

Χαμογελάστε. Νιώστε ευγνωμοσύνη για αυτό το χαμόγελο. Αυτό το χαμόγελο μπορεί να δώσει τον ρυθμό για την ημέρα σας. Οι χαρούμενοι άνθρωποι χαμογελούν. Οι θλιμμένοι άνθρωποι χαμογελούν για να γίνουν χαρούμενοι.

Να είστε ευγνώμονες για όσα έχετε

Όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας, να είστε χαρούμενες που έχετε μαλλιά να χτενίσετε. Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, να είστε χαρούμενες γι'αυτό. Αν έχετε δύο πόδια και δύο χέρια κοιτάξτε τα. Νιώστε ευγνωμοσύνη που δουλεύουν ακόμα. Αν βλέπετε, να χαίρεστε για τα μάτια σας. Σε κάποιους ανθρώπους δεν αρέσει η μύτη που έχουν. Αν δεν είχατε καθόλου μύτη; Να χαίρεστε που μπορείτε να μυρίσετε το γλυκό άρωμα των λουλουδιών. Σήμερα κιόλας παρατηρήστε κάθε μέρος του σώματός σας που κάνει την ζωή σας πλήρη. Να είστε χαρούμενη για κάθε ένα από αυτά τα μέρη. Να είστε χαρούμενη με όσα έχετε.

Αναγνωρίστε τα ταλέντα σας

Αν δεν μπορείτε να τραγουδήσετε σαν νικήτρια του The Voice μην απελπίζεστε. Έχετε άλλα χαρίσματα. Αναπτύξτε τα και μοιράστε τα ελεύθερα. Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε και ξεκινήστε να το κάνετε, για να φέρετε λίγη χαρά στην ζωή σας και στις ζωές των άλλων. Αν σας αρέσει να γράφετε, γράψτε μια ιστορία και μοιραστείτε την με τα παιδιά σας. Αν παίζετε πιάνο, παίξτε για τους αγαπημένους σας. Μάθετε ένα νέο ταλέντο και διασκεδάστε με αυτό. Αν σας αρέσει να μαγειρεύετε, κάντε το και καλέστε τους αγαπημένους σας για φαγητό. Μπορεί να είστε καλή στο πλέξιμο, στο κέντημα ή απλά στο να ανεβάζετε την διάθεση στους γύρω σας. Παρατηρήστε τα ταλέντα σας και απολαύστε τα.

Αποδεχθείτε την οικογενειακή σας κατάσταση χωρίς να της επιτρέπετε να ελέγχει το ποια είστε

Μπορεί ο πατέρας σας να ήταν μέθυσος και να χτυπούσε την μητέρα σας και εσάς. Μπορεί να είχατε άσχημα παιδικά χρόνια. Χρειάζεται αυτά να ελέγχουν την υπόλοιπη ζωή σας; Δεν είστε ο πατέρας σας, ούτε η μητέρα σας. Είστε εσείς. Μπορείτε να μάθετε από τα λάθη τους και να φτιάξετε μια καλύτερη ζωή για εσάς. Μπορείτε ακόμα και να τους συγχωρέσετε. Να διαλέξετε έναν διαφορετικό δρόμο και να βρείτε την ευτυχία με τον δικό σας σύντροφο και τα παιδιά σας. Να είστε όσο καλύτεροι μπορείτε να είστε, ανεξάρτητα από το παρελθόν σας.

(*) Οι παραπάνω συμβουλές προέρχονται από τους συμβούλους γάμου και οικογενειακούς θεραπευτές Gary and Joy Lundberg.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v