Πώς να χάσετε κιλά γρήγορα κι υγιεινά

Πώς να χάσετε κιλά γρήγορα κι υγιεινά

Δεν υπάρχει λέξη που οι γυναίκες μισούν παραπάνω από τα... "κιλά'! Προστίθενται, αφαιρούνται αλλά παραμένουν ένα θέμα που τις απασχολεί μέσα στην καθημερινότητα. Αν και κάποιες φορές φαίνεται δύσκολη η άμεση απώλεια βάρους, δεν είναι και ακατόρθωτη. Τα παρακάτω μυστικά θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας, να κάψετε θερμίδες και κατά συνέπεια να χωρέσετε πιο γρήγορα στο παλιό αγαπημένο σας παντελόνι!

Κάντε αποτοξίνωση με χυμούς

Ο χυμός θα βοηθήσει να αποβληθούν οι τοξίνες από τον οργανισμό σας, θα σας κάνει να νιώθετε πιο υγιείς και θα επιταχύνει την διαδικασία της καύσης λίπους. Μπορείτε να το κάνετε 1-2 μέρες ανά δεκαπενθήμερο, φτιάχνοντας εσείς η ίδια τους δικούς σας χυμούς αποτοξίνωσης στο σπίτι με την βοήθεια ενός αποχυμωτή. Βεβαιωθείτε πως θα συμπεριλάβετε και πολλά λαχανικά, μιας και τα φρούτα περιέχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης και αν επικεντρωθείτε μόνο σε αυτά πιθανώς να μην μπορέσετε να χάσετε το επιθυμητό βάρος. 

Με άρωμα Μεσογειακό

Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι ακολουθούν την Μεσογειακή δίαιτα έχουν μειωμένους κινδύνους προσβολής από καρδιά ενώ χάνουν πιο εύκολα κιλά και είναι πιο υγιείς. Η διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει ψάρια, ελαιόλαδο, φρούτα, σπόρους, λαχανικά, κόκκινο κρασί, ξηρούς καρπούς, καυτερά και όσπρια. Προσπαθήστε να βγάλετε από την δίαιτα το ψωμί και όλες τις επεξεργασμένες τροφές και... θα δείτε πολύ γρήγορα την διαφορά!

Πίνετε πολύ νερό

 

Συμπεριλάβετε 8 ποτήρια νερού την ημέρα, σε τακτά διαστήματα μέσα στην μέρα. Ένα μυστικό είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν το κάθε γεύμα για να περιορίζετε την πείνα. Θα αισθανθείτε το στομάχι γεμάτο και θα καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες. Εννοείται πως η δίαιτα οφείλει να είναι ισορροπημένη και δεν θα βασιστείτε μόνο στο νερό. Αυτό όμως θα επιταχύνει τον μεταβολισμό σας και θα θα διώξει τις τοξίνες από τον οργανισμό.

500 θερμίδες δύο φορές την εβδομάδα

Η συγκεκριμένη μέθοδος ορίζει ότι δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να καταναλώνετε μόνο 500 θερμίδες (αν είστε γυναίκα) ή 600 θερμίδες (αν είστε άνδρας). Αυτές τις δύο μέρες θα πρέπει να τρώτε λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς και όσπρια προκειμένου να αποτοξινωθεί ο οργανισμός πλήρως και να επιταχυνθεί η απώλεια βάρους. Μπορείτε να ασκείστε όλες τις μέρες της εβδομάδας και φυσικά να καταναλώνετε πολλά υγρά. 

Έξυπνα γεύματα

Οργανώστε τα γεύματά σας προκειμένου να είναι ισορροπημένα διατροφικά. Θα πρέπει ιδανικά να περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποσότητα σαλάτας μαζί με πρωτεΐνη ενώ τα φρούτα δεν θα πρέπει να λείπουν. Μια ιδέα είναι να κρατάτε ημερολόγιο με τι καταναλώνετε κάθε μέρα για να μπορείτε να το αξιολογείτε αντίστοιχα (πχ. θα παρατηρήσετε ποιες είναι οι δραστηριότητες που σας.. ανοίγουν την όρεξη!). Συμπεριλάβετε επίσης τροφές που μπορούν να σας κόψουν την όρεξη, όπως είναι η βρώμη, τα μήλα, τα αβγά, οι ξηροί καρποί, οι πατάτες και η μαύρη σοκολάτα. Προσπαθήστε να μην "πηδάτε" γεύματα και οπωσδήποτε δώστε βάση σε ένα καλό πρωινό, που θα αυξήσει τον μεταβολισμό και θα βοηθήσει στην καύση λίπους. 

Ωμή διατροφή

Αν δεν σας αρέσει πολύ το κρέας, τότε ίσως αυτή η μέθοδος γρήγορης καύσης λίπους να είναι ιδανική. Συμπεριλάβετε στο τραπέζι σας μόνο τροφές που δεν έχουν μαγειρευτεί! Καταναλώνετε πολλά φρούτα και λαχανικά, καθώς και ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να το εφαρμόσετε για κάποιες μέρες μέσα στον μήνα και σε καμία περίπτωση στο πλαίσιο μια μεθοδικής δίαιτας, ούτως ώστε να βοηθήσετε τον οργανισμό να χάσει περιττό λίπος. 

Όχι στα επεξεργασμένες τροφές

Η ιδέα πίσω από αυτή το διατροφικό κόλπο είναι να βγάλετε όλες τις επεξεργασμένες τροφές από την διατροφή σας για 30 μέρες, προκειμένου να καθαρίσετε τον οργανισμό σας και να χάσετε γρήγορα κιλά. Θα βοηθήσετε επίσης στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, θα αφαιρέσετε τα "φουσκώματα" από την κοιλιά και θα χάσετε γρήγορα πόντους. Αποφύγετε ο.τιδήποτε έχει ζάχαρη (καθώς και κάποια φρούτα) ενώ πίνετε πολύ νερό.

Οργάνωση στις θερμίδες

Πολύ σημαντική βοήθεια στην διαδικασία απώλειας βάρους είναι να μετράτε τις θερμίδες που καταναλώνετε. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με ειδικά βιβλιαράκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο ή ακόμη και με online μετρητές στο διαδίκτυο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, και πριν ξεκινήσετε την προσπάθειά σας, καλό θα ήταν να μιλήσετε με έναν διατροφολόγο, για να σας καθοδηγήσει σωστά για τις θερμίδες που χρειάζεστε να λαμβάνετε καθημερινά και για το ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για εσάς προκειμένου να χάσετε το περιττό βάρος.

Πηγή: wikihow.com

v