Αν το μωρό γεννηθεί και δεν κλάψει τι σημαίνει;

Αν το μωρό γεννηθεί και δεν κλάψει τι σημαίνει;

Ερώτηση:

Είμαι έγκυος στο πρώτο μου παιδάκι και έχω πάρα πολύ άγχος. Θα ήθελα να ρωτήσω αν το μωρό όταν γεννηθεί δεν κλάψει τι συνέπειες έχει και πόσο συχνά συμβαίνει.

Απάντηση:

Η φύση μας έχει κάνει έτσι που όλα τα μωρά που γεννιούνται, κλαίνε για να καθαρίσουνε τους πνεύμονές τους από τα υγρά και να εκπτυχθεί ο πνεύμονας, οπότε να μπορέσει να ανασάνει. Είναι ένας μηχανισμός φυσιολογικός, είναι μηχανισμός άμυνας και γίνεται σε όλα τα μωρά. Άμα δε κλάψει ένα παιδί είναι κάτι βαρύτατο αλλά δε συμβαίνει αυτό, όλα τα παιδιά κλαίνε μόλις γεννηθούνε. Άλλα κλαίνε γρηγορότερα, άλλα κλαίνε λίγο αργότερα. Αυτό. Mην ανησυχείτε το παιδί σας θα κλάψει και θα κλάψει τόσο πολύ που θα σας ξεκουφάνει. Με το καλό.

* Ο Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v