Τι να κάνετε όταν όλα... πάνε στραβά!

Τι να κάνετε όταν όλα... πάνε στραβά!

Αισθάνεστε τελευταία ότι όλα σας πάνε στραβά; Σίγουρα δεν είστε οι μόνοι. Πέρα από αυτό, είναι μια εμπειρία που τυχαίνει όλο και πιο συχνά στους περισσότερους στις μέρες μας. Μπορεί στη δουλειά να φαίνεται ότι όλα πάνε χάλια ή ότι στο σπίτι σας τα πράγματα να οδηγούνται από το κακό στο χειρότερο.. ωστόσο υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης, που μπορούν πολύ απλά να βοηθήσουν να ξεπεραστεί το δυσάρεστο αυτό συναίσθημα.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα

Όταν φαίνεται ότι όλα σας πάνε στραβά, ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε χαμηλά το επίπεδο του άγχους σας, είναι οι βαθιές ανάσες. Θα σας οδηγήσει σε στιγμές ηρεμίας και θα κατεβάσει το φυσικό stress του οργανισμού σας. Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε να σας πνίγει το άγχος, δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και αναπνεύστε βαθιά. Θα σας βοηθήσει να αντέξετε και να σκεφτείτε πώς θα προχωρήσετε πιο ήρεμα.

Κάντε ένα βήμα κάθε φορά

Μην προσπαθείτε να λύσετε όλα τα θέματά σας ταυτόχρονα. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αισθανθείτε εξάντληση και να μπλοκαριστείτε. Αντίθετα, ασχοληθείτε με ένα πρόβλημα κάθε φορά. Δείτε ξεχωριστά το κάθε θέμα που σας απασχολεί, εστιάζοντας μόνο σ'αυτό για να μην γεμίσετε άγχος, χωρίς να μπορείτε τελικά να δώσετε τις λύσεις που χρειάζεστε.

Θυμηθείτε ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο

Όταν τα προβλήματα σας βαραίνουν, νομίζετε ότι τίποτα δεν θα ξαναείναι καλά πια στο μέλλον. Καλύτερα όμως να θυμάστε, ότι τίποτα δεν μένει μόνιμα γύρω μας. Τα πάντα αλλάζουν και μπορεί να αλλάξουν πιο γρήγορα απ'ότι φαντάζεστε. Αρκεί να καταλάβετε ότι τα προβλήματα στη ζωή όλων μας κάποια στιγμή σταματούν και πολλά πράγματα, ανεξάρτητα από εμάς, μπορεί να αρχίσουν να εξελίσσονται καλύτερα.

Έχετε την αίσθηση του χιούμορ

Το να βλέπετε τις καταστάσεις και αυτά που συμβαίνουν με κάποιο χιούμρο, θα σας βοηθήσει πραγματικά, την ώρα που προσπαθείτε να διευθετήσετε πολλά και δύσκολα προβλήματα μέσα στην καθημερινότητά σας. Μπορείτε να γελάτε με την κατάσταση ή ακόμα και να λέτε αστεία ή ανέκδοτα. Θα σας βοηθήσει να φωτίσετε λίγο την ατμόσφαιρα που σας περιβάλλει και κάποια προβλήματά σας μπορεί να αρχίσουν να φαίνονται λιγότερο σοβαρά

Κάντε ένα διάλειμμα

Όταν αισθάνεστε ότι τα προβλήματα έχουν κυριαρχήσει πάνω σας με άσχημο τρόπο και δεν αντέχετε άλλο, κάντε ένα διάλειμμα και βγείτε για λίγο έξω. Κάντε έναν περίπατο, χαλαρώστε, δείτε τον κόσμο γύρω σας. Θα σας βοηθήσει ο καθαρός αέρας και θα σας επιτρέψει να κρατήσετε λίγο κενό χώρο μέσα σας για τον εαυτό σας. Κλείστε το κινητό σας για λίγο και απολαύστε τη μικρή αυτή χαλάρωση και ηρεμία.

Ζητήστε βοήθεια

Δεν θα πρέπει να φορτώνεστε τα πάντα και να προσπαθείτε να τα λύσετε μόνοι σας. Ζητήστε τη βοήθεια ανθρώπων που μπορούν να σας τη δώσουν, έτσι ώστε να καθαρίσετε το μυαλό σας ή να διευθετήσετε πιο γρήγορα κάποια πράγματα που επείγουν. Ζητήστε από την οικογένεια και τους φίλους βοήθεια αν μπορείτε, ή ακόμα και από συναδέλφους, εάν το πρόβλημά σας αφορά τη δουλειά. Ακόμα και αν κάτι τέτοιο φαίνεται δύσκολο μερικές φορές, κάποιες άλλες βοηθάει αποτελεσματικά και ίσως το χρειάζεστε.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Εάν αισθάνεστε ότι σαν κτυπούν από παντού τα προβλήματα, φροντίστε τον εαυτό σας για λίγο. Πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή βγείτε έξω στη φύση για τρέξιμο, αγοράστε κάτι που σας αρέσει, βγείτε για διασκέδαση το βράδυ, πηγαίνετε σινεμά. Ο,τιδήποτε και αν διαλέξετε να κάνετε, βρείτε κάτι που θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση πιο χαλαρά. Αισθανθείτε επιτέλους ότι τίποτα δεν μπορεί να είναι τόσο τρομερό!

Σε γενικές γραμμές, ο καθένας μας έχει καθημερινά να αντιμετωπίσει πολλά και δύσκολα προβλήματα στη δύσκολη εποχή που ζούμε. Εάν βρούμε μηχανισμούς αντιμετώπισης τους, ακόμα και αν δεν μπορούμε να λύσουμε τα πάντα στην ώρα που θέλουμε, μπορούμε να ζούμε παράλληλα με αυτά και να μην αφήνουμε καμία ημέρα να περνάει χωρίς κάποιες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Είναι βασικό για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να συνεχίσουμε τον ίδιο καθημερινό αγώνα και να δούμε τα πράγματα με περισσότερη αισιοδοξία.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

v