Ο γιος μου θέλει να φύγει από την κατασκήνωση, τι να κάνω;

Ο γιος μου θέλει να φύγει από την κατασκήνωση, τι να κάνω;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Ο γιος μου είναι 10 ετών και χθες τον πήγα, μαζί με το ξαδελφάκι του, στην κατασκήνωση. Σήμερα με πήρε τηλέφωνο και είπε ότι δεν του αρέσει και θέλει να πάω να τον πάρω. Συζήτησα και με τους υπεύθυνους εκεί και όλοι μου λένε πως πρέπει να τον αφήσω για να ανεξαρτητοποιηθεί και να ξεκολλήσει από εμάς. Και εγώ αυτής της άποψης είμαι, αλλά μήπως το παιδί νιώσει πως το παράτησα εκεί; Πόσες ημέρες πρέπει να δοκιμάσω να τον αφήσω;
Απάντηση:

Μιλήστε μαζί του εξηγώντας του ότι θα περάσει μια προσαρμογή στο καινούριο περιβάλλον αλλά αν μετά από 2-3 μέρες δεν νιώθει καλύτερα θα τον πάρετε. Κι έτσι να πράξετε.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v