Γέννησε στην αγκαλιά του άνδρα της! Δείτε τις φωτογραφίες

Γέννησε στην αγκαλιά του άνδρα της! Δείτε τις φωτογραφίες

Η Jackie Dives είναι birth doula –ένα επάγγελμα που συνηθίζεται κυρίως στην Αμερική και χαρακτηρίζει τις γυναίκες που βρίσκονται δίπλα στην έγκυο από την πρώτη στιγμή της κύησης έως την σημαντική στιγμή της γέννας. Η Dives, όμως, πέρα από το να βοηθά την μητέρα να γεννήσει, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη, χαλάρωση και εμψύχωση, κάνει κάτι παραπάνω: Φωτογραφίζει κάθε στιγμή του τοκετού!

Όπως η ίδια αναφέρει στην προσωπική της ιστοσελίδα «η πρώτη μου εμπειρία σαν 'δούλα' μου άλλαξε την ζωή. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα που ένιωσα όταν βρέθηκα μπροστά στη φυσική διαδικασία που γεννάει ζωή. Θυμάμαι ότι ξέσπασα σε κλάματα. Ακόμη και τώρα, τρία χρόνια μετά υπάρχουν φορές που κλαίω».

Οι γυναίκες που αναλαμβάνει ανήκουν στην μειοψηφία εκείνων που επιλέγουν να γεννήσουν όχι σε κάποια κλινική αλλά στο σπίτι τους, ανάμεσα στους αγαπημένους τους.

Εκεί η Dives, παίρνοντας πάντα την άδεια του ζευγαριού, φωτογραφίζει την σημαντική ημέρα του τοκετού και δημιουργεί συγκλονιστικά οικογενειακά άλμπουμ. «Το να βρίσκομαι δίπλα στις γυναίκες την στιγμή που φέρνουν στην ζωή το παιδί τους είναι τιμή για εμένα. Η δουλειά μου είναι γεμάτη τέτοιες στιγμές και όλες αυτές τις γυναίκες τις θαυμάζω», λέει η ίδια και συνεχίζει «οι αγαπημένες μου στιγμές είναι όταν βρίσκομαι σε τοκετό που πραγματοποιείται στο σπίτι και βλέπω πώς μια γυναίκα ζει την κορύφωση, ξεπερνά τους φόβους της και γίνεται πιο δυνατή!».

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε την Τζούλια να φέρνει στον κόσμο την Κατρίν στην αγκαλιά του άνδρας της Κρις. Πρόκειται πραγματικά για συγκλονιστικές φωτογραφίες:

Πηγή: jackiedivesbirthdoula.com

v