10 τύποι παιδιών που …σου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι!

10 τύποι παιδιών που …σου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι!

Ας είμαστε ειλικρινείς: Όσο αξιολάτρευτα κι αν είναι τα μωρά, όπως π.χ. είναι τα μικρά κουτάβια ή τα μικρά γατάκια, κάποια στιγμή μεγαλώνουν και δεν είναι καθόλου απίθανο να γίνουν αντιπαθητικά πιτσιρίκια! Εντάξει, αυτό δεν ισχύει για όλα τα πιτσιρίκια, αλλά για πολλά από αυτά. Όπως, για παράδειγμα, τα παρακάτω:

Το πιτσιρίκι που δεν μοιράζεται

Είναι αυτό με τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια στην παιδική χαρά ή στην παραλία, τα οποία επιδεικνύει στο δικό σας παιδί, αλλά δεν το αφήνει ούτε να τα αγγίξει! «Είναι ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ!»

Το πιτσιρίκι που τα θέλει ΟΛΑ και τα θέλει ΤΩΡΑ!

Είναι το ακριβώς αντίθετο από το παραπάνω παιδί, αλλά που δεν θα διστάσει να αρπάξει αυτό που θέλει, από όποιον το κρατά, εν ανάγκη και με την βία! Είναι το παιδί που αν δεν του επιτρέψεις να πάρει κάτι, π.χ. την πιπίλα του μωρού σου που κοιμάται ήσυχα στο καρότσι, θα αρχίσει να ουρλιάζει και θα «το πει στη μαμά του!». Χμ... για πες στη μαμά σου ότι άρπαξες την πιπίλα του μωρού από το καρότσι την ώρα που κοιμόταν, να δούμε τι θα ακολουθήσει;

Το κλαψιάρικο πιτσιρίκι

Είναι αυτό που κλαίει με το γκρινιάζει για το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. Του δίνεις γλειφιτζούρι: «ήθελα το ροοοοζ!», το καλείς σε ένα παιδικό πάρτι και ανοίγεις τα δώρα: «πού είναι το δικό μουουουουου!!! Ουαάααα!!!», προσπαθείς να μιλήσεις με τη μαμά του: «έλα μαμάααα, πάμεεεε να φύγουμεεεε!! Ουάααα!!!». Ε, δεν θες να βάλεις ωτασπίδες; Θες!

Ο Χουλκ

Ή αλλιώς, το πιτσιρίκι που θα σπάσει τα πάντα απλά επειδή μπορεί. Το παιδί αυτό θα σπάσει ό,τι βρεθεί στον δρόμο του. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που το κάνει αυτό. Απλά το κάνει. Όσο κι αν του πεις να είναι πιο προσεκτικό, είναι σαν να μιλάς σε τοίχο. Του δίνει χαρά να πετά και να σπάει πράγματα. Θέλετε να του κλέψετε την χαρά;

Το πιτσιρίκι που γκαρίζει!

Είναι το παιδί της ελληνικής οικογένειας από το «Γάμος α λα ελληνικά!». Το ακούς από χιλιόμετρα. Πιστεύει ότι, αν δεν φωνάζει, κανείς δεν καταλαβαίνει τι λέει. Κι όσο κι αν οι γύρω του τού λένε να μην φωνάζει, εκείνο λειτουργεί μόνο σε δύο εντάσεις: Είτε στο μάξιμουμ, είτε στο αθόρυβο.

Το παιδί που ασκεί κακή επιρροή

Εύχεστε να μην είναι το δικό σας παιδί, αλλά... υπάρχουν πάντα πιθανότητες να είναι. Πρόκειται για το παιδί που συστηματικά θα πείθει όλα τα άλλα παιδιά να κάνουν κάτι που ΞΕΡΟΥΝ ότι δεν πρέπει να κάνουν.

Ο «ξερόλας» και «όλοι-οι-υπόλοιποι-είστε-βλάκες» πιτσιρίκι

Το παιδί αυτό είναι είτε γύρω στα 8, είτε γύρω στα 12, είτε γύρω στα 16. Και, εκτός κι αν έχετε σπουδάσει το θέμα για το οποίο μιλάτε (και μπορείτε να το αποδείξετε) θα σας εκμηδενίσει λέγοντας ότι είστε άσχετοι και δεν έχετε ιδέα ούτε αποδείξεις γι'αυτό που λέτε. Το παιδί αυτό πρέπει να έχει κάποιον γονιό που είτε θα του λέει όλη την ώρα «ναι, ναι, ό,τι πεις» ή «επειδή έτσι λέω εγώ», για να ξεμπερδεύει μαζί του.

Το πιτσιρίκι «δεν-το-έκανα-εγώ»

«Δεν ήμουν εγώ», «Δεν ξέρω ποιος το έκανε», «Νομίζω ο σκύλος το έριξε», «Μάλλον φταίει ο μπαμπάς», «Μάλλον έχουν μπει φαντάσματα».

Το πιτσιρίκι που «δεν θέλει» και «δεν πρέπει» τίποτα

Οι πιο αγαπημένες φράσεις του παιδιού αυτού είναι: «Δεν θέλω!», «Δεν πρέπει!», «Δεν μπορείς να με αναγκάσεις!» Και θα επαναλαμβάνει τις φράσεις αυτές ξανά και ξανά, όσο ευγενικά, αυστηρά ή παρακαλετά του ζητήσεις κάτι. Το παιδί αυτό θεωρεί πως είναι το αφεντικό. Και μάλλον κανείς δεν καταφέρνει να του αλλάξει γνώμη...

Το πιτσιρίκι που ρωτά συνέχεια «γιατί;»

Για την ακρίβεια, το παιδί αυτό απαντά σε κάθε συζήτηση με ένα «γιατί;». Παραδείγματα: Ώρα για ύπνο! «Γιατίιιιι;». Φάε το φαγητό σου, αγάπη μου; «Γιατίιιι;». Ντύσου γρήγορα γιατί θα χάσεις το σχολικό. «Γιατίιιι;». Αν δεν μαζέψεις τα παιχνίδια σου θα εξαφανιστούν. «Γιατίιι;». Γιατί ΕΤΣΙ ΛΕΩ!

*Το παραπάνω κείμενο προέρχεται από την μητέρα 4 παιδιών και blogger Love Barnett, η οποία δηλώνει πως τα δικά της παιδιά πέρασαν από όλες τις παραπάνω φάσεις (και συνιστά ψυχραιμία). Απευθύνεται αποκλειστικά σε μαμάδες με χιούμορ!

v