Πώς να φτιάξετε τα μαλλιά σας: 5 χτενίσματα σε 5 λεπτά!

Πώς να φτιάξετε τα μαλλιά σας: 5 χτενίσματα σε 5 λεπτά!

Ξέρουμε πως είστε πολυάσχολες. Ξέρουμε, όμως, επίσης ότι δεν θέλετε να βγαίνετε από το σπίτι απεριποίητες! Άλλωστε, ποιος ο λόγος να συντηρείτε τα μακριά μαλλιά σας, αν δεν τα φτιάχνετε πού και πού σε περίτεχνα χτενίσματα; Τα παρακάτω χτενίσματα δεν θέλουν κόπο! Θέλουν μόλις 5 λεπτά και λίγο να «πιάνουν» τα χέρια σας...

Δείτε πώς να φτιάχνετε εύκολα τα μαλλιά σας, μόνη σας στο σπίτι:

Στριφτές πλεξούδες

Κάντε χωρίστρα στα πλάγια και χωρίστε τα μαλλιά σε τρία μέρη, δύο μπροστά και ένα πίσω. Μην ανησυχείτε αν δεν είναι ακριβώς ίδια ποσότητα μαλλιών σε κάθε τούφα. Ξεκινήστε να κάνετε πλεξούδα την πίσω τούφα με φορά προς τα πάνω. Μπορείτε να ρίξετε κάτω το κεφάλι για να την φτιάξετε πιο εύκολα. Κάντε πλεξούδα το ένα μπροστινό μέρος των μαλλιών και συνεχίστε το ίδιο και με το τρίτο μέρος. 

Πάρτε την πίσω πλεξούδα και σταθεροποιήστε την καλά σε ένα χαλαρό στεφανάκι στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Πάρτε τις δύο πλάγιες πλεξούδες και σταθεροποιήστε τις πίσω από τα αυτιά με ανεπιτήδευτο τρόπο. Το χτένισμα είναι έτοιμο. Μην ανησυχείτε αν ξεφεύγουν κάποιες τριχούλες, αυτό δίνει μεγαλύτερη γοητεία. 

Πλεκτή αλογοουρά

Κάντε χωρίστρα τα μαλλιά στη μέση και χωρίστε τα σε δύο μέρη. Φτιάξτε δύο πλεξούδες, μία από την μία πλευρά και μία από την άλλη. Σταματήστε να πλέκετε τις πλεξούδες μόλις φτάσετε στο κάτω μέρος του κεφαλιού. Εκεί δέστε τις καλά με ένα κοκαλάκι την κάθε μία ξεχωριστά και στην συνέχεια με ένα άλλο κοκαλάκι σταθεροποιήστε τις μαζί. Για να την κάνετε ακόμα πιο εντυπωσιακή, μπορείτε να περάσετε μια τούφα μαλλιών πάνω από το πιαστράκι και να σταθεροποιήσετε με λακ και ένα πιαστράκι. 

Κότσος του 3λεπτου!

Φτιάξτε τα μαλλιά σας σε μια ψηλή αλογοουρά. Την ώρα που την περνάτε μέσα από το λαστιχάκι, σταματήστε στη μέση (να δημιουργηθεί δηλαδή ένας όγκος μαλλιών, σαν χαλαρός κότσος, στο πάνω μέρος του κεφαλιού). Πάρτε τα μαλλιά που περισσεύουν και γυρίστε τα γύρω από τον κότσο που μόλις έχει δημιουργηθεί. Στην συνέχεια σταθεροποιήστε με πολλά τσιμπιδάκια. Θα έχετε έναν χαλαρό κότσο για όλη την μέρα!

Κλασική αλογοουρά στιγμής

Φτιάξτε μια πλάγια χωρίστρα και χωρίστε τα μαλλιά σε δύο μέρη. Τραβήξτε το αριστερό μέρος προς τα δεξιά και σταθεροποιήστε το πολύ καλά με τσιμπιδάκια. Στην συνέχεια πάρτε το δεξί μέρος και τραβήξτε το πάνω από το αριστερό. Τυλίξτε την δεξιά τούφα πάνω από την αριστερή μέχρι το σημείο που δεν υπάρχουν άλλα μαλλιά στην δεξιά τούφα. Βάλτε πολλά τσιμπιδάκια για να σταθεροποιηθεί αυτή η όμορφη αλογοουρά.

Γρήγορη αλογοουρά σε wet στιλ

Κάντε χωρίστρα στα πλάγια και φτιάξτε μια χαμηλή αλογοουρά, σταθεροποιώντας την με ένα λαστιχάκι. Πάρτε μια τούφα από τα μαλλιά και τυλίξτε την γύρω από το λαστιχάκια σταθεροποιώντας με τσιμπιδάκι. Πάρτε λίγη ποσότητα από gel και περάστε την από τα μαλλιά. Το χτένισμα θα γίνει wet και πολύ σέξι! 

 Πηγή: refinery29.com

v