Σχολικές αγορές για οικονόμες μαμάδες: 9 πολύτιμες συμβουλές!

Σχολικές αγορές για οικονόμες μαμάδες: 9 πολύτιμες συμβουλές!

Η αγορά νέων σχολικών ειδών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δημιουργήσετε στο παιδί θετική διάθεση για την επιστροφή στα θρανία, ειδικά αν του επιτρέψετε να επιλέξει κάποια από αυτά μόνο του. Πριν σπεύσετε, ωστόσο, να αγοράσετε καινούρια σχολικά είδη για τη νέα χρονιά, δείτε μερικά έξυπνα tips για να κάνετε οικονομία, χωρίς να στερήσετε από το παιδί την χαρά του καινούργιου.

Μείνετε πιστοί στην λίστα

Τα περισσότερα σχολεία, τις πρώτες ημέρες έναρξης της χρονιάς, δίνουν στα παιδιά μια λίστα με την γραφική ύλη και ό,τι άλλο θα χρειαστεί να αγοράσουν οι γονείς για την εκάστοτε τάξη του παιδιού. Παραμείνετε πιστοί στην λίστα αυτή, αφενός για να μην αυξήσετε ανούσια τα έξοδά σας και αφετέρου για να μην φέρετε τον δάσκαλο σε δύσκολη θέση όταν το παιδί θα παρουσιάσει π.χ. ένα τετράδιο διαφορετικό από αυτό που αναφέρεται στη λίστα.

Συμφωνείστε εγκαίρως για το «κάτι» παραπάνω

Πριν ακόμα πάτε στα μαγαζιά για αγορές σχολικών ειδών συμφωνήστε με το παιδί ότι θα μπορεί να επιλέξει π.χ. ένα μόνο επιπλέον αντικείμενο που δεν υπάρχει στη λίστα του σχολείου ή ότι μπορείτε π.χ. να διαθέσετε 5 ευρώ επιπλέον για να τα αγοράσει με αυτά ό,τι θέλει.

Τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά

Επίσης, πριν πάτε στα μαγαζιά ελέγξτε ποια από τα περσινά σχολικά είδη του παιδιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μία ακόμα χρονιά, όπως η σάκα, η κασετίνα, τα ντοσιέ... Μπορείτε, μάλιστα, να ανανεώσετε κάποια από αυτά είτε κολλώντας τους όμορφα αυτοκόλλητα είτε διακοσμώντας την τσάντα και ράβοντας πάνω της διάφορα στολίδια. Επίσης, ρωτήστε φίλους και συγγενείς με μεγαλύτερα παιδιά μήπως εκείνοι έχουν κάποιο αντικείμενο που τους περισσεύει και θα μπορούσαν να σας δανείσουν.

Προσφορές στα σχολικά είδη

Ενημερωθείτε για κάθε πιθανή προσφορά που μπορεί να γίνεται σε σχολικά είδη, όπως π.χ. επιστροφές χρημάτων με τις αγορές σας, και τσεκάρετε τις σελίδες που συγκεντρώνουν online προσφορές για σχολικά, όπως εδώ και εδώ.

Σχολικά είδη για ...καλό σκοπό

Επιλέξτε σχολικά είδη είτε από το Χαμόγελο του Παιδιού είτε από τη Unicef προκειμένου να πιάσουν τα χρήματά σας λίγο παραπάνω τόπο. Δείτε πού και πότε θα λάβουν χώρα όλα τα σχολικά παζάρια από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Γραφική ύλη από μέρη που δεν έχετε φανταστεί

Ορισμένα υλικά για το σχολείο του παιδιού μπορείτε να τα αγοράσετε ακόμα πιο φτηνά από μέρη που δεν έχετε φανταστεί. Για παράδειγμα, στο officemarket.gr και στο officemall.gr μπορεί να μην βρείτε στυλό με πριγκίπισσες, αλλά θα βρείτε σημαντικά χαμηλότερες τιμές σε βασικά υλικά, π.χ. ντοσιέ και φακέλους.

Ψωνίστε έξυπνα

Αντί να αγοράσετε ένα μολύβι και άλλο ένα με άλλο σχέδιο και έπειτα από 3 μήνες το παιδί χρειαστεί ένα ακόμα, προτιμήστε πιο μαζικές αγορές σε συμφέρουσες τιμές. Για παράδειγμα, σετ μολυβιών σε χαμηλότερη τιμή από μεμονωμένα μολύβια ή σετ τετραδίων.

Περιμένετε μέχρι να αρχίσει το σχολείο

Αν για κάποια μαθήματα ή δραστηριότητες του παιδιού δεν είστε σίγουροι για τα υλικά που μπορεί να χρειαστούν, μην βιαστείτε να αγοράσετε πράγματα που υποθέτετε ότι θα χρειαστούν, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν άχρηστα. Κάντε λίγη υπομονή μέχρι να ενημερωθείτε σωστά.

Παρέχετε στο παιδί τα υλικά λίγα-λίγα

Αν έχετε αγοράσει μαζικά μολύβια, στυλό, τετράδια κ.λ.π. να τα δίνετε στο παιδί λίγα-λίγα κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Αν έχει στην κασετίνα του 5 μολύβια, το πιθανότερο είναι ότι θα χάσει κάποια πριν ακόμα τα χρησιμοποιήσει. Δύο μολύβια αρκούν! Παράλληλα, εξηγήστε στο παιδί ότι τα σχολικά είδη κοστίζουν -δεν σας χαρίστηκαν- και ότι δεν θα του αγοράσετε π.χ. καινούργια σάκα, επειδή ξαφνικά δεν του αρέσει η περσινή. Γι'αυτό οφείλει να προσέχει τα πράγματά του και να σέβεται τα χρήματα που έχετε ξοδέψει γι'αυτά.

v