Πώς μπορώ να ρυθμίσω την περίοδο

Πώς μπορώ να ρυθμίσω την περίοδο

Ερώτηση:
Έχω περίοδο εδώ και δυο εβδομάδες με αρκετό αίμα. Τι θα μπορούσα να έκανα για να μου σταματήσει η περίοδος; Θα μπορούσα να πάρω μήπως το Duphaston για να ξαναρυθμιστεί;
Απάντηση:

Το ότι είστε σε μικρή ηλικία, νεαρή, και έχετε περίοδο για δύο εβδομάδες σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να κάνετε ένα υπερηχογράφημα για να δείτε τι γίνεται με την ωοθήκη και τη μήτρα σας. Ειδικά η ωοθήκη έχει μεγάλη σημασία μήπως έχει εμφανιστεί καμιά κύστη, κανένα επίμονο ωχρό σωμάτιο, κάτι το οποίο απορυθμίζει τη περίοδο. Πρώτα θα γίνει διάγνωση και μετά θα γίνει θεραπεία. Άρα δε μπορώ να σας δώσω θεραπεία από το ιντερνέτ, αλλά θα σας τη δώσει ο γυναικολόγος σας αφού πρώτα σας κάνει ένα υπερηχογράφημα ή ίσως και ορμονικό έλεγχο για να εκτιμήσει την εν γένει κατάσταση.

O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση»

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v