Οι συχνότερες «κακίες» μεταξύ μαμάδων

Οι συχνότερες «κακίες» μεταξύ μαμάδων

Οι περισσότερες νέες μαμάδες θα συμφωνήσετε ότι πολύ συχνά πιάνετε τον εαυτό σας να αντιπαθείτε άλλα παιδιά και κυρίως άλλες μαμάδες. Και ο λόγος είναι ότι, ακόμα κι αν είστε ο πιο καλός άνθρωπος του κόσμου, ορισμένες μαμάδες θα βρουν τον τρόπο να σας «τρίψουν στη μούρη» οτιδήποτε εκείνες θεωρούν ότι δεν κάνετε καλά. Φυσικά δεν υπάρχει λόγος να τσακώνεστε κάθε λίγο με τέτοιες μαμάδες, αλλά ούτε και να «καταπίνετε» κάθε επίκριση. Απλά να παραμείνετε στην όχθη της αλληλεγγύης και να πάρετε απόφαση ότι οι περισσότερες μαμάδες «αρπάζονται» μεταξύ τους κατά καιρούς με αφορμές όπως:

Ποιος θα συνετίσει το παιδί του άλλου

Υπάρχουν μαμάδες που επιτρέπουν στους άλλους γονείς, π.χ. στα παιδικά πάρτι, να φωνάξουν στο παιδί τους αν χρειάζεται. Για την ακρίβεια, τους παροτρύνουν, ώστε να μην έρθουν σε δύσκολη θέση αν τυχόν το παιδί τους αδειάσει ένα ποτήρι αναψυκτικού πάνω τους. Υπάρχουν και άλλες μαμάδες, όμως, που θα σε ξεσκίσουν έτσι και τολμήσεις και πεις το παραμικρό στο παιδί τους, ακόμα κι αν το παιδί τους έχει βάλει κάτω το δικό σου και το πατάει! Μην πτοήστε. Μάθετε να λέτε «όχι» και μην διστάζετε να το λέτε ακόμα και στα κακομαθημένα παιδιά των άλλων.

Την παιδική διατροφή

Μιλάμε για... ναρκοπέδιο! Κάθε μαμά επικρίνεται για οτιδήποτε δίνει στο παιδί της να φάει, είτε είναι γάλα φόρμουλας, είτε μπισκότα, είτε μπάρες δημητριακών, είτε παγωτό... «Μα καλά, δίνεις στο παιδί να φάει πίτσα;», «καλέ άσε το παιδί να φάει ένα μπισκοτάκι! Τι θα πάθει;». Δώστε στο παιδί σας να τρώει ό,τι σας επιτρέπει ο παιδίατρος και μην δίνετε ποτέ σε ξένα παιδιά, π.χ. στην παιδική χαρά, ακόμα και το πιο αθώο κέρασμα (εκτός κι αν έχετε πρώτα πάρει γραπτή έγκριση από τη μαμά τους).

Τον θηλασμό!!!

Η μεγάλη σφαγή! Τα στρατόπεδα έχουν ως εξής: Μαμάδες που θήλασαν αποκλειστικά για έναν χρόνο (οι politically correct), μαμάδες που θήλασαν αποκλειστικά για έναν μήνα («μετά τι, βαρέθηκες;»), μαμάδες που ακόμα θηλάζουν (και το παιδί πάει Γυμνάσιο), μαμάδες που ήθελαν να θηλάσουν αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν τα κατάφεραν («γιατί δεν προσπάθησες αρκετά!»), μαμάδες που δεν θέλησαν ποτέ να θηλάσουν (στην πυρά! στην πυρά!), μαμάδες-υποστηρίκτριες του δημόσιου θηλασμού («βυζάκια έξω λοιπόν!») και μαμάδες υπέρ του θηλασμού αλλά όχι του εντελώς δημόσιου («μαζέψου γλυκούλα μου!»). Αρκεί μόνο μία διστακτική ερώτηση για να ξεκινήσει ο πόλεμος: Εσύ... θήλασες;

Τον παιδικό ύπνο

«Μα είναι δυνατόν να αφήνεις το παιδί να κοιμάται μόνο του στο δωμάτιό του από τόσο μικρό;», «Μα είναι δυνατόν να παίρνεις το παιδί στο κρεβάτι σου επειδή ισχυρίζεται ότι βλέπει εφιάλτες», «Μα είναι δυνατόν να αφήνεις το παιδί να κοιμάται το Σαββατοκύριακο μέχρι τις 10;» -Ναι καλή μου, είναι. Το δικό σου πρόβλημα ποιο είναι;

Τι είναι κατάλληλο για την ηλικία των παιδιών

Βλέπει το παιδί σας φανατικά τον Μπομπ Σφουγγαράκι; Μην το λέτε παραέξω αν δεν θέλετε άλλες μαμάδες να σας κατηγορήσουν για το γεγονός ότι επιτρέπετε στο παιδί να βλέπει ένα «παιδικό που προωθεί τις ομοφυλοφιλικές τάσεις». Ω ναι, έχει ειπωθεί ΚΑΙ αυτό από μαμά!

Το μοίρασμα

Οι περισσότεροι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να μάθουν να μοιράζονται. Όταν, όμως, το παιδί σας βρεθεί με ένα παιδί, στους γονείς του οποίου δεν αρέσει να μοιράζονται... την βάψατε! Δύο κοριτσάκια έπαιζαν φέτος το καλοκαίρι στην παραλία με τα κουβαδάκια τους, το ένα πήρε το φτυαράκι του άλλου, το άλλο αρχίζει να τσιρίζει και γυρίζει η μία μαμά και λέει στην άλλη: «Εσένα θα σου άρεσε να ερχόμουν εγώ να σου πάρω τα πράγματά σου;» (οκ! Τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία!)

Κάτι που να σχετίζεται με το σχολείο (ή τον παιδικό σταθμό)

Όταν το παιδί πηγαίνει στο σχολείο, εκεί που νομίζεις ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν κάπως, αρχίζει επόμενος γύρος: «Το παιδί σου μιλάει στο δικό μου την ώρα του μαθήματος και το ενοχλεί», «Το παιδί σου τρώει τοστ με σαλάμι και το δικό μου ζηλεύει!», «Το παιδί σου είπε το παιδί μου μπανανόφλουδα!». Και χειροτερεύει: «Το δικό μου το παιδί είναι πιο χαρισματικό στα μαθηματικά!» ή «Το δικό μου το παιδί έπρεπε να γίνει αρχηγός στην ομάδα ανακύκλωσης!» Καλό κουράγιο...

Το πόσες ώρες περνάς με το παιδί

Και κυρίως... πόσες ώρες κάνεις πράγματα ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ! «Όταν κάνεις παιδί δεν επιτρέπεται να το αφήνεις για να βγεις το βράδυ!», «Καλά ΠΑΡΑΤΗΣΕΣ το παιδί στη μάνα σου για να φύγεις για Σαββατοκύριακο;», «Εγώ ούτε έναν καφέ δεν έχω πιει μόνη μου, χωρίς το παιδί μου!». Και χειροτερεύει: «Εγώ πάντως επέλεξα να μεγαλώσω τα παιδιά μου από το να δουλεύω!», «Καλά, τόσο αργά που σχολάς από την δουλειά πότε προλαβαίνεις να δεις το παιδί σου; Δεν ανησυχείς ότι θα του προκαλέσεις ψυχολογικό;», «Προλαβαίνεις να πας ΚΑΙ γυμναστήριο;»!

Το δεύτερο / τρίτο / τέταρτο παιδί

Το «θύμα» εδώ είναι η μαμά με το μοναχοπαίδι, η οποία έχει αποφασίσει να μην αποκτήσει άλλα παιδιά και που θα βρεθεί σε παρέα μαμάδων με περισσότερα παιδιά. Καταρχάς θα εισπράξει το βλέμμα της ενοχλημένης απορίας και στην συνέχεια θα ακούσει τις γνωστές ατάκες που θα την βγάλουν από τα ρούχα της: «Ένα ίσον κανένα!», «Να μην έχει μια παρέα το παιδί σου;», «Κι αν σου πάθει κάτι το πρώτο, να μην έχεις άλλα;». Αν είσαι αυτή η μαμά τύπωσε αυτό και αυτό και ξεκίνα να τους τα μοιράζεις!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v