Τα λάθη που κάνουμε όταν πλενόμαστε

Τα λάθη που κάνουμε όταν πλενόμαστε

Το μπάνιο είναι ο πιο... προσωπικός χώρος του σπιτιού. Εκεί είναι το μέρος όπου ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής και προσπαθούμε να διατηρούμε καθαρό πρόσωπο, σώμα και μαλλιά. Όσο σχολαστικοί ωστόσο και αν είστε, υπάρχουν κάποια πράγματα που πολύ δύσκολα θα τηρούνται πάντα την ώρα του μπάνιου. Διαβάστε παρακάτω... και διαψεύστε μας αν κάνουμε λάθος!

Χρησιμοποιείτε πολύ μεγάλη ποσότητα σαμπουάν  

Ένας από τους λόγους που τα μαλλιά μετά το λούσιμο δείχνουν βαριά και άτονα είναι ότι χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα σαμπουάν (συνήθως για να κάνει πολύ αφρό) με αποτέλεσμα να μην το ξεπλένουμε καλά. Η χημική αυτή ουσία κάνει τα μαλλιά ευκολοχτένιστα, έχει όμως την τάση να συσσωρεύεται στην τρίχα και να την βαραίνει.

Τι να κάνετε: Μια μικρή ποσότητα σαμπουάν είναι αρκετή για να καθαρίσει το κεφάλι σας. Οι ειδικοί λένε ότι μεσαίου μήκους μαλλιά (π.χ. καρέ) χρειάζονται τόση ποσότητα όση μπορεί να χωρέσει σε έναν κύκλο με διάμετρο 2,5 εκατοστά. Επίσης, να επιλέγετε πάντα σαμπουάν κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας και να τα λούζετε με τη συχνότητα που ορίζουν οι εκάστοτε οδηγίες. 

Κρατάτε επί χρόνια τα ίδια σφουγγάρια

Το σπογγώδες υλικό και η υγρασία που διατηρεί το σφουγγάρι το κάνουν ιδανικό για ανάπτυξη μικροβίων. Μπορεί, λοιπόν, να θεωρείτε πως καθαρίζει, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα, που σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να έρχεται σε επαφή με το σώμα σας. 

Τι να κάνετε: Το μη συνθετικό σφουγγάρι είναι λιγότερο ανθεκτικό από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στην αγορά. Έτσι, πρέπει να το αλλάζετε κάθε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες. Το συνθετικό σφουγγάρι αντιστέκεται περισσότερο στα βακτήρια κι έτσι μπορεί να αντέξει οκτώ περίπου εβδομάδες.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας λάθος στιγμή 

Δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας κατευθείαν μετά το γεύμα, επειδή το σμάλτο των δοντιών είναι πιο μαλακό μετά το φαγητό και έτσι με το βούρτσισμα το καταστρέφετε. Όπως συνιστούν οι ειδικοί, το καλύτερο που έχετε να κάνετε αμέσως μετά το φαγητό είναι να ξεπλένετε καλά το στόμα με νερό και φθοριούχο διάλυμα.

Τι να κάνετε: Περιμένετε μισή ώρα μετά το γεύμα και μετά βουρτσίστε τα δόντια σας. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε πάντα οδοντικό νήμα!

Χρησιμοποιείτε μπατονέτες για τα αυτιά σας

Οι μπατονέτες μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα αυτιά σας, γιατί σπρώχνουν το κερί πιο βαθιά στον ακουστικό πόρο ή γιατί αφαιρούν περισσότερο κερί από όσο πρέπει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύετε από μολύνσεις. Δείτε και εδώ γιατί δεν πρέπει να καθαρίζετε τα αυτιά σας με μπατονέτα!

Τι να κάνετε: Να καθαρίζετε τα αυτιά σας με ένα χαρτομάντηλο ή μια μικρή πετσετούλα.

Χρησιμοποιείτε αντιβακτηριακά σαπούνια χεριών 

Οι χημικές ουσίες που περιέχονται στα αντιβακτηριδιακά σαπούνια μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα των ορμονών σας! Στις επικίνδυνες ουσίες ανήκουν η τρικλοζάνη και η τρικλοκαρβάνη, ίχνη των οποίων έχουν βρεθεί σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και στα ούρα ασθενών.

Τι να κάνετε: Το κέντρο ελέγχου λοιμώξεων της Αμερικής συνιστά να χρησιμοποιείτε απλό σαπούνι. Ο σωστός, επίσης, χρόνος πλυσίματος χεριών κυμαίνεται από είκοσι έως τριάντα δευτερόλεπτα (οι περισσότεροι πλένουν τα χέρια τους κατά μέσο όρο για όχι περισσότερο από έξι δευτερόλεπτα!)

Δείτε παρακάτω και το βίντεο:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v