Πώς να απαλλαχθείτε από το σκληρό δέρμα σε αγκώνες και γόνατα

Πώς να απαλλαχθείτε από το σκληρό δέρμα σε αγκώνες και γόνατα

Αγκώνες και γόνατα. Δύο σημεία του σώματος που αντιστέκονται σθεναρά στις προσπάθειές μας να τα μαλακώσουμε, να τα λειάνουμε και να σβήσουμε το σκούρο χρώμα της επιδερμίδας τους. Υπάρχει λύση; O δερματολόγος αφροδισιολόγος κ. Νικόλαος Καλογερόπουλος εξηγεί αναλυτικά. 

Απολέπιση

Οι αγκώνες και τα γόνατα σημεία στο σώμα που αντέχουν την απολέπιση (scrub), την απομάκρυνση δηλαδή των νεκρών κυττάρων με τη βοήθεια ενός ειδικού γαντιού, μιας λούφας ή ελαφρόπετρας. Μπορείτε να βρείτε διάφορα προϊόντα στο εμπόριο αλλά καλύτερο είναι να επιλέξετε κάποιο που περιέχει θαλασσινό αλάτι και θρεπτικά έλαια, τα οποία μαλακώνουν και ενυδατώνουν το σκληρό δέρμα. Σημαντικό είναι πάντως να προσέξετε να μην επιμείνετε πάρα πολύ στην περιοχή και να μην κάνετε την απολέπιση πάρα πολύ συχνά, μιας και θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς το "επιθετικό" τρίψιμο επιδεινώσει την ξηρότητα. Καλό θα είναι η σωστή, σχολαστική απολέπιση να γίνεται δύο φορές τον μήνα.

Ενυδάτωση

Η εντατική ενυδάτωση είναι επίσης πολύ σημαντική. Η σκληρή επιδερμίδα στους αγκώνες και στα γόνατα χρειάζεται καλή, καθημερινή ενυδάτωση με προϊόντα που έχουν συστατικά όπως τα body butters, τη γλυκερίνη, τη βαζελίνη και τα εκχυλίσματα ελαίων. Τα συγκεκριμένα συστατικά θα προσφέρουν στις τραχιές περιοχές θρεπτικά συστατικά και θα τις βοηθήσουν να συγκρατήσουν το νερό στα κύτταρά τους.

Συστατικά λεύκανση

Το το γαλακτικό ή το σαλικυλικό οξύ, δηλαδή τα γνωστά ΑΗΑ και ΒΗΑ όπως και η βιταμίνη Β3 είναι συστατικά που καθαρίζουν την επιδερμίδα. Με ειδικές λευκαντικές θεραπείες από τον δερματολόγο, που περιέχουν τα παραπάνω συστατικά, θα μπορέσετε να αποχρωματίσετε ελαφρά τις επίμαχες περιοχές στους αγκώνες και στα γόνατα, με αποτέλεσμα να απαλλαχθείτε από το σκληρό τους δέρμα. 

Και μια... θαυματουργή συνταγή της γιαγιάς!

Μια φυσική συνταγή που προσφέρει καλά και σχετικά γρήγορα αποτελέσματα είναι ο χυμός από λεμόνι. Τρίβετε κάθε 1-2 μέρες, τους αγκώνες και τα γόνατα με μισό λεμόνι, περιμένετε 10-15 λεπτά και στη συνέχεια το αφαιρείτε τρίβοντας έντονα την επιδερμίδα με μια πετσέτα μουσκεμένη σε ζεστό νερό. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά!

Ο κ. Καλογερόπουλος υπογραμμίζει πάντως πως σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αποφεύγεται η μεγάλη τριβή και ο ερεθισμός των συγκεκριμένων περιοχών μιας και κάτι τέτοιο επιτείνει το πρόβλημα.

v