Νεογέννητο μωρό: Όσα πριν γίνετε γονείς σας προκαλούσαν τρόμο και αηδία

Νεογέννητο μωρό: Όσα πριν γίνετε γονείς σας προκαλούσαν τρόμο και αηδία

Τα νεογέννητα μωράκια είναι τόσο γλυκούλικα και εύθραυστα και θέλεις να τα φας (μερικές φορές)! Γιατί, για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχει και μία άλλη όψη των νεογέννητων που δεν είχατε ποτέ φανταστεί ότι μπορεί να είναι τόσο... τρομακτική! Διαφωνείτε;

Το «μαλακό» του

Όσοι έχετε ήδη γίνει γονείς μάθατε, μάλλον πανικόβλητοι, ότι χρειάζονται κάμποσοι μήνες μέχρι το κρανίο του μωρού να «κλείσει» εντελώς για να προστατεύει πλήρως ό,τι περιέχει. Μέχρι τότε τα σημεία που δεν έχουν «κλείσει» είναι κάπως μαλακά στην αφή και το ακόμα πιο τρομακτικό είναι ότι από αυτά μπορείτε να δείτε αλλά και να νιώσετε τον παλμό του μωρού σας, αγγίζοντάς τα!

Νινίδα

Και σαν να μην έφταναν τα μαλακά σημεία που γενικά θέλετε να αποφεύγετε να αγγίζετε, εμφανίζεται εκεί και η νινίδα, την οποία πρέπει να δείτε πώς θα αφαιρέσετε απαλά από το κεφάλι του μωρού (και χωρίς να επηρεάσετε τον εγκέφαλό του!) Καλό κουράγιο!

Ύπνος με τα μάτια ανοιχτά

Πώς είναι δυνατόν να βρίσκεται στα πιο βαθιά στάδια ύπνου και να συνεχίζει να έχει τα μάτια ανοιχτά, σαν πλαστική κούκλα; Κι όμως, με ένα νεογέννητο όλα είναι πιθανά!

Νυχάκια-ξυραφάκια που μεγαλώνουν κάθε δευτερόλεπτο!

Αν μπορούσε κανείς να βρει τι είναι αυτό που κάνει τα νύχια των νεογέννητων να μεγαλώνουν με τέτοια ταχύτητα, θα είχαν φαλιρίσει όλα τα νυχάδικα! Ακόμα πιο τρομακτικό από το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν είναι το πόσο κοφτερά είναι αυτά τα νύχια, αλλά και το πόσο δύσκολο είναι να τα κόψεις!

Πρησμένα ή διεγερμένα γεννητικά όργανα, αίμα στα ούρα και θηλές που στάζουν

Λέγονται ορμόνες. Και είναι ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ!

Ο ξεραμένος, αλλά ακόμα κολλημένος, κολλώδης ομφάλιος λώρος

Και ο αγώνας να πλύνεις το μωρό με αυτόν, χωρίς να τον βρέξεις!

Τα κακά

 

Στην αρχή είναι μαύρα σαν πίσσα, μετά είναι κίτρινα, μερικές φορές είναι πράσινα, μετά μπορεί να γίνουν καφέ... και δεν γίνεται να μην τα κοιτάτε, ούτε φυσικά να μην τα μυρίζετε! Και πού να δείτε όταν πέσουν πάνω σας!

Το δέρμα που ξεφλουδίζει

Γεια σου νεογέννητο εξωγηινάκι!

Η ακμή

 

Όχι, δεν γεννήσατε έναν έφηβο... Είναι απλά για να πάρετε μια γεύση του πώς θα είναι το δέρμα του παιδιού σας 15 χρόνια μετά.

Οι «γουλίτσες»

Που είναι απλά ένας λιγότερο αηδιαστικός τρόπος για να αναφερθεί κανείς στον εμετό. Το περίεργο είναι, βέβαια, ότι παρόλο που οι νέες μανούλες είναι γεμάτες «γουλίτσες» στα ρούχα τους ...δεν τις απασχολεί καν! Γιατί είναι από το μωρό τους! Και τίποτα πια δεν τους φαίνεται τρομακτικό ή αηδιαστικό!

Πηγή: Scarymommy

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v