Από τότε που κόψαμε την πιπίλα έχει γίνει επιθετική

Από τότε που κόψαμε την πιπίλα έχει γίνει επιθετική

Ερώτηση:

Είμαι μητέρα ενός κοριτσιού 2,5 ετών που ήταν υπάκουο, ήρεμο και δεν είχε κλάψει σχεδόν ποτέ. Πριν 1 εβδομάδα αποφασίσαμε να κόψουμε την πιπίλα και την δώσαμε στο "κουνελάκι μας". Από τότε η μικρή μου έχει γίνει άλλο παιδί. Με χτυπάει και έχει όλο νεύρα. Την πιπίλα την χρειαζόταν μόνο για να κοιμηθεί. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσω την επιθετικότητα της. 

Απάντηση:

Η πιπίλα λειτουργεί καταπραϋντικά όπως ο θηλασμός. Αν το κοριτσάκι σας στα 2,5 χρόνια  ζητάει ακόμη πιπίλα σημαίνει ότι χρειάζεται να νιώσει περισσότερη ασφάλεια στην σχέση με εσάς. Θα χρειαστεί ίσως αυτό το διάστημα να σας νιώθει περισσότερο κοντά της μέσα από τον διάλογο και την ψυχική σας παρουσία. Ασχοληθείτε ουσιαστικά μαζί της. 

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v