Μπορώ να μείνω έγκυος φυσιολογικά με μία μόνο σάλπιγγα;

Μπορώ να μείνω έγκυος φυσιολογικά με μία μόνο σάλπιγγα;

Ερώτηση:

Στα 24 μου έκανα μία επέμβαση και μου αφαίρεσαν την μία σάλπιγγα. Ο γυναικολόγος μου μού είπε ότι δεν έχω πρόβλημα στο να μείνω έγκυος, γιατί οι ωοθήκες μου είναι υγιείς. Παρ’όλα αυτά μου εξήγησε ότι μπορεί να έχω λιγότερες πιθανότητες. Προσπαθούμε 1 χρόνο τώρα και οι προσπάθειες είναι άκαρπες. Να προχωρήσω στην διαδικασία της εξωσωματικής ή μπορώ να μείνω έγκυος φυσιολογικά; Έχω πιθανότητες χωρίς εξωσωματική; 

Απάντηση:

Βεβαίως μπορείτε να μείνετε έγκυος με μια σάλπιγγα μόνο εφόσον αυτή η σάλπιγγα δουλεύει. Θα πρέπει να κάνετε μια Υστεροσαλπιγγογραφία για να το διαπιστώσετε αυτό. Επίσης κάντε και ορμονικές εξετάσεις, ελέγξτε και το σπέρμα. Αν όλα είναι καλά τότε μπορείτε να περιμένετε. Η ηλικία σας είναι μικρή και δεν βιάζεται κανείς να πάει σε Εξωσωματική από τα 26 του όταν δεν έχει αναγνωριστεί μεγάλο πρόβλημα που να εμποδίζει την σύλληψη.

* O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση»

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v