Πώς να διατηρείτε το σπίτι καθαρό για περισσότερο καιρό

Πώς να διατηρείτε το σπίτι καθαρό για περισσότερο καιρό

Αν αναζητάτε λύσεις για να διατηρήσετε το σπίτι περισσότερο καθαρό, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε μαμαδίστικες συμβουλές που αποτελούν πλέον εγγύηση μέσα στα χρόνια. Εφαρμόστε τα παρακάτω και γλυτώστε πολλές ώρες κόπου και εκνευρισμού!

Κάντε το καθάρισμα παιχνίδι με τα παιδιά

Καθιερώστε κάθε μήνα ένα δεκάλεπτο παιχνίδι με τα παιδιά, στο οποίο θα έχετε δυνατά μουσική και ένα χρονόμετρο. Όποιος θα συμμαζεύει ένα προκαθορισμένο δωμάτιο καλύτερα θα κερδίζει! Θα δείτε πως τα παιδιά θα μπουν πολύ γρήγορα στο νόημα και φροντίζουν να μην κάνουν το δωμάτιό τους καθημερινά άνω-κάτω (γιατί θα αναγκαστούν μετά να το μαζεύουν μόνα τους!).

Αποθηκεύστε καθαριστικά σε διάφορα μέρη του σπιτιού

Αντί να αποθηκεύετε όλα τα καθαριστικά σε ένα ντουλάπι, βάλτε κάποια βασικά καθαριστικά σε διάσπαρτα δωμάτια, για παράδειγμα ένα ξεσκονόπανο στο υπνοδωμάτιο, ένα υγρό για τα τζάμια στο σαλόνι. Με τον τρόπο αυτόν, όταν βλέπετε σκόνη σε μια επιφάνεια, θα μπορείτε να την καθαρίζετε πιο εύκολα και πιο γρήγορα την ίδια στιγμή και δεν θα "μαζεύεται".

Βάλτε χαλάκια έξω από την εξώπορτα και βγάζετε τα παπούτσια στο χολ

Η πιο πολύ βρωμιά που συσσωρεύεται μέσα στο σπίτι έρχεται από έξω. Για να την μειώσετε τοποθετήστε χαλάκια και μέσα και έξω από το σπίτι ενώ καθιερώστε να βγάζετε τα παπούτσια σας στην είσοδο. Θα εκπλαγείτε από το πόσο λιγότερη σκόνη θα εντοπίσετε στους εσωτερικούς χώρους.

Έχετε πάντα έτοιμο για γεύμα το τραπέζι

Πολλές φορές η τραπεζαρία μετατρέπεται σε μέρος όπου "πετιούνται" κάθε λογής αντικείμενα. Ένα κόλπο που μπορείτε να κάνετε για να το αποφεύγετε αυτό είναι να την έχετε πάντα έτοιμη, στρωμένη. Δηλαδή, να έχετε τοποθετημένα σερβίτσιο και ποτήρια. Με τον τρόπο αυτό, κλειδιά, μικροπράγματα, χαρτιά και άλλα θα πηγαίνουν... στην θέση τους αντί να στοιβάζονται σε ένα άδειο μεγάλο τραπέζι που θα πρέπει κάθε φορά να συμμαζεύετε για να φάτε.

Βάλτε διακοσμητικά ριχτάρια πάνω από το χαλί

Το χαλί συνήθως συγκεντρώνει πάρα πολύ σκόνη και βρωμιά. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ρίξετε ριχτάρια και διακοσμητικά πανιά πάνω από το χαλί. Με τον τρόπο αυτό, θα μειωθεί κατά πολύ η βρωμιά στο ίδιο το χαλί και εσείς δεν θα χρειάζεται να το καθαρίζετε με την ηλεκτρική κάθε τρεις και λίγο. Θα μπορείτε απλά να τινάξετε τα ριχτάρια ή να τα ρίξετε στο πλυντήριο!

Να βουρτσίζετε τα κατοικίδια σε εξωτερικό χώρο

Εάν έχετε κατοικίδιο, ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει η λέξη "τρίχες"! Αντί να χτενίζετε το ζώο μέσα στο δωμάτιο, κάντε το εξής πολύ απλό. Βουρτσίστε το σε εξωτερικό χώρο. Θα μειώσει εξαιρετικά την ποσότητα από τρίχες μέσα στο σπίτι και εσείς θα καθαρίζετε πολύ λιγότερο. 

Αγοράστε ένα φορητό ηλεκτρικό σκουπάκι

Κάποιες φορές θέλετε να σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα αλλά βαριέστε να την βγάλετε από το ντουλάπι, να την συναρμολογήσετε και να την κουβαλήσετε ξανά πίσω. Γιατί δεν αγοράζετε ένα φορητό σκουπάκι; Θα κάνει την ζωή σας και το καθάρισμα πολύ πιο εύκολη υπόθεση. 

Αγοράστε κουρτίνες που πλένονται στο πλυντήριο

Αρκετές κουρτίνες μπορεί να θέλουν στεγνό καθάρισμα με ειδική σκούπα ή στο καθαριστήριο και αυτό παίρνει πάρα πολύ χρόνο. Αντικαταστήστε τις με κουρτίνες που πλένονται εύκολα στο πλυντήριο και που δεν χρειάζονται σιδέρωμα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα λερωθούν δεν θα χρειαστεί να αγχωθείτε καθόλου: Πλύσιμο, άπλωμα και κρέμασμα!

Μην αφήνετε τα παιδιά να ακουμπούν με τα χέρια στους τοίχους

Υιοθετήστε την φράση "Ψηλά τα χέρια!". Κάντε το να μοιάζει με παιχνίδι! Και όταν βλέπετε πως τα παιδιά πλησιάζουν σε τοίχους με λερωμένα χέρια ή με ένα μαρκαδοράκι... να τους το υπενθυμίζετε. Θα καταλάβουν σιγά-σιγά πως δεν πρέπει να αφήνουν εκεί τα αποτυπώματά τους. Το ίδιο ισχύει, φυσικά, και για τα καλύμματα των καναπέδων ή τα σεντόνια σας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v