Πώς να κόψετε και να βάψετε τα μαλλιά σας τώρα!

Πώς να κόψετε και να βάψετε τα μαλλιά σας τώρα!

Το Φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και η εμφάνισή μας απαιτεί ανανέωση! Ξεκινάμε, λοιπόν, από την κορυφή ανανεώνοντας το κούρεμα, το χτένισμα και το χρώμα των μαλλιών μας με ό,τι νεώτερο συνιστούν οι κορυφαίοι hair stylists για Φθινόπωρο-Χειμώνα 2014.

Απευθυνθήκαμε στους διακεκριμένους κομμωτές Γιώργο Δούκα και Κωνσταντίνο Σκλαβενίτη, από τα κομμωτήρια Doukas Hair Specialists (Facebook page: www.facebook.com/doukashair), οι οποίοι μας συνέστησαν τα εντυπωσιακότερα κουρέματα, χτενίσματα και χρώματα για τη νέα σεζόν!

Τα πιο εντυπωσιακά κουρέματα και χτενίσματα της νέας σεζόν

Νέο-Pixie

Το pixie, το κοντό -σχεδόν αγορίστικο- κούρεμα, ήταν επίκαιρο στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές του '70, και πλέον έχει επιστρέψει σε ακόμα πιο κοντή εκδοχή. Το κούρεμα αυτό, ωστόσο, λένε οι ειδικοί, καθώς τονίζει πολύ τα χαρακτηριστικά του προσώπου θέλει ιδιαίτερη προσοχή αν επιλεγεί από γυναίκες με μεσογειακά πρόσωπα και έντονα χαρακτηριστικά. Χρειάζεται, δηλαδή, να το εφαρμόσετε με περισσότερη «απαλότητα» στις εξωτερικές του γραμμές, δηλαδή με στρογγύλεμα στις άκρες, για να μην κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει «άγριο».

Καρέ

Το καρέ είναι κούρεμα που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ενώ είναι ιδανικό για γυναίκες με ίσια μαλλιά. Η νεώτερη εκδοχή του το «θέλει» με χωρίστρα στο πλάι και αυστηρό ίσιωμα.

Δίγραμμο καρέ

Αυτή είναι οπωσδήποτε από τις τάσεις που κυριαρχούν τη νέα σεζόν, αφού «ανάγουν» το καρέ σε ένα νέο επίπεδο. Φέτος, λοιπόν, έχει πάρει τη μορφή του «δίγραμμου». Δηλαδή, πέραν της βασικής γραμμής του καρέ, προστίθεται μία ακόμα, π.χ. μία αφέλεια ή μία μακριά φράντζα αλλά σε γεωμετρικό κόψιμο, τονίζοντας έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου, π.χ. τα μάτια. Έτσι, το κούρεμα αποκτά όγκο και χαρακτήρα!

Μακρύ φιλαριστό

Μία ακόμα πρόταση είναι αυτή που θέλει το μήκος των μαλλιών στους ώμους ή οριακά κάτω από αυτούς και συνιστάται ιδανικά σε γυναίκες με σπαστά μαλλιά. Προσδίδει στο look ανέμελη αλλά πάντα περιποιημένη εμφάνιση, είναι αέρινο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο styling.

Mermaid waves (Κυματιστά μακριά μαλλιά)

Για εσάς που αρνείστε να κουρέψετε τα υπέροχα μακριά μαλλιά σας, φροντίστε τουλάχιστον να τα φιλάρετε έτσι ώστε να αποκτήσουν κυματισμούς στο τελείωμα –όχι ψηλά στην κορυφή του κεφαλιού! Οι hairstylists αποκαλούν το φιλάρισμα αυτό mermaid waves, αφού, χάρη στο φιλάρισμα, αποδίδει στο τελείωμα των μαλλιών υπέροχο «σπάσιμο», τόσο που να θυμίζει μαλλιά γοργόνας!

Μάλιστα, αν έχετε μακριά μαλλιά αξίζει να σημειώσετε πως το απόλυτο χτένισμα για την νέα σεζόν είναι η χαμηλή αλογοουρά! Πιάστε, λοιπόν, τα μαλλιά σας χαμηλά στον αυχένα, για να αποκτήσετε το glamorous look που είχαν οι γυναίκες στις αρχές του '60!

Τα πιο εντυπωσιακά χρώματα της νέας σεζόν

Μπροντέ

Η λέξη προέρχεται από συνδυασμό των λέξεων brunette και blonde και το χρώμα που περιγράφει είναι το ανοιχτό καστανό που «ανοίγει» στις άκρες, σαν να έχουν ξανθύνει τα μαλλιά από τον ήλιο. Αποτελεί το επόμενο στάδιο του ombre με την διαφορά ότι πλέον το ξανθό χρώμα εμφανίζεται σε τρία σημεία του μήκους: Στο ύψος του ματιού, στο ύψος του πηγουνιού και στο τελείωμα των μαλλιών. Είναι ιδανικό χρώμα για τις φυσικά καστανές Ελληνίδες αφού δένει αρμονικά με τον σταρένιο τόνο της επιδερμίδας τους!

Ξανθό

Για τις αθεράπευτα ξανθές, η απόχρωση που συνιστάται για τον Χειμώνα είναι η πιο γήινη και σταρένια. Ξεχάστε, λοιπόν, το πλατινέ και το πυρόξανθο και δώστε στα μαλλιά σας το χρώμα του σιταριού, με λίγες πιο χρυσαφένιες ανταύγειες για λάμψη!

Βαθύ χάλκινο

Το χάλκινο είναι από τα χρώματα που θα «φορεθούν» τον Χειμώνα, όμως πλέον αποκτά περισσότερο «βάθος». Σε αντίθεση με το περσινό χάλκινο που έτεινε περισσότερο σε ξανθό, φέτος γίνεται πιο έντονο αλλά και πιο φυσικό. Προσοχή, όμως: Το χρώμα αυτό ταιριάζει σχεδόν αποκλειστικά σε γυναίκες με κατάλευκο δέρμα και ανοιχτόχρωμα μάτια! Μην το δοκιμάσετε αν είστε φυσικά μελαχρινή ή «σταρένια».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v