Πώς να φωνάζουμε το παιδί μας που έχει δύο ονόματα;

Πώς να φωνάζουμε το παιδί μας που έχει δύο ονόματα;

Ερώτηση:

Έχουμε δώσει στο παιδί μας, ηλικίας 2 ετών, 2 ονόματα. Ενώ συμφωνήσαμε στο να μάθει το παιδί και τα 2 ονόματα, εντούτοις το φωνάζουμε ο καθένας από τους γονείς με διαφορετικό όνομα. Αυτό μπερδεύει το παιδί; Θα πρέπει να το φωνάζουμε και με τα 2 ονόματα μαζί (αν και δεν συνδυάζονται εύκολα); Ευχαριστώ. 

Απάντηση:

Εδώ φαίνεται να υπάρχει μια δυσκολία συνεννόησης με τον σύζυγο και αυτό είναι ένα θέμα που θα χρειαστεί την προσοχή σας διότι εμπλέκεται η κόρη σας. Ενδεχομένως να έχετε έρθει σε δύσκολη θέση μα χρειάζεται να βρείτε με τον άντρα σας μια χρυσή τομή για να προστατεύσετε το παιδί από το να υποστεί μια σύγχυση για το αν είστε σύμμαχοι μεταξύ σας ή αντίπαλοι. Πρακτικά μιλώντας, ενώστε μέρος του ενός ονόματος με το άλλο και δημιουργείστε ένα καινούριο. Λειτουργείστε για την ένωση και όχι για την διάσπαση. 

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v