Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί σας έχει Διάσπαση Προσοχής (βίντεο)

Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί σας έχει Διάσπαση Προσοχής (βίντεο)

Η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής με υπερκινητικότητα (ή αλλιώς διάσπαση προσοχής) είναι μία κατάσταση η οποία διαγιγνώσκεται σε όλο και περισσότερα παιδιά σήμερα, ήδη από την προσχολική ηλικία. Επειδή, όμως, η διαταραχή αυτή μπορεί να παρανοηθεί όταν ένα παιδί είναι απλά υπερκινητικό, είναι σημαντικό να μπορείτε από μόνοι σας να αναγνωρίσετε τα συμπτώματά της πριν αρχίσετε να αγχώνεστε. Το παρακάτω βίντεο θα σας φανεί πολύτιμο.

Δείτε το βίντεο

*Για να δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους, κάντε κλικ στην κάτω μπάρα του βίντεο, στο σημείο που λέει «υπότιτλοι». Στη συνέχεια πατήστε πάνω στα «Αγγλικά-transcript» για να σας βγάλει ένα νέο πεδίο που πάνω-πάνω λέει «Μετάφραση υποτίτλων». Στην συνέχεια επιλέξτε «Ελληνικά».*

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο βίντεο, μπορείτε να ακολουθήσετε 6 βήματα για να αποφασίσετε αν το παιδί σας πρέπει να ελεγχθεί από ειδικό για Διάσπαση Προσοχής. Μεταξύ άλλων θα χρειαστεί:

  • Να αναλύσετε την συμπεριφορά του (π.χ. παρατηρήστε την ικανότητα του παιδιού να συγκεντρώνεται ή το αν η ενέργειά του ξεπερνά το φυσιολογικό).
  • Να έχετε εικόνα του χρονικού πλαισίου στο οποίο λαμβάνει χώρα αυτή η συμπεριφορά (αν λαμβάνει χώρα για περισσότερους από 6 μήνες, πιθανότατα έχει Διάσπαση Προσοχής).
  • Να επισκεφθείτε τον παιδίατρο, εφόσον παρατηρήσετε τα παραπάνω.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v