Πώς θα κάνω την 3 ετών κόρη μου να μην πιάνει διαρκώς το «πιπί» της;

Πώς θα κάνω την 3 ετών κόρη μου να μην πιάνει διαρκώς το «πιπί» της;

Ερώτηση:
Η κόρη μου, 3 χρονών, εδώ κι έναν χρόνο σχεδόν διαρκώς πιάνει το «πιπί» της. Καταλαβαίνω, από τις άλλες στάσεις της, ότι ευχαριστιέται με την υγρασία (μεταξύ άλλων) που προκαλείται από την περιοχή, γιατί κάνει την εξής κίνηση: Έχει το ένα χέρι και πιπιλίζει τον αντίχειρά της και με το άλλο χέρι σαν να παίρνει την υγρασία από «κάτω» και την τοποθετεί στα δάκτυλα που περισσεύουν από το χέρι του πιπιλίσματος. Πώς μπορώ να το διακόψω όλο αυτό. Καταλαβαίνω πως είναι φυσιολογική η γνωριμία του σώματός τους αλλά φοβάμαι πως αρχίζει να της γίνεται συνήθεια. Πώς να της το κόψω εκτός από το να την αποτρέπω να το βάζει; (σημ. κάθε φορά που της γίνεται παρατήρηση ξέρει ότι κάνει κάτι που δεν "πρέπει" και αντιδρά σαν να προσβάλλεται και φωνάζει "άσε με" και κλαίει. Τι με συμβουλεύετε;
Απάντηση:

Η κόρη σας έχει αρχίσει να καταλαβαίνει την ευχαρίστηση που μπορεί να βιώσει από το άγγιγμα στα γεννητικά της  όργανα. Δυο πράγματα μπορείτε και οφείλετε να της πείτε: αρχικά ότι για να πιάνει το πιπί της πρέπει πρώτα να πλένει τα χέρια της και εν συνεχεία ότι έχει δικαίωμα να ανακαλύψει το σώμα της αλλά ιδιωτικά, δηλαδή όταν έχει την διάθεση να ακουμπήσει το πιπί της θα χρειάζεται να πηγαίνει στο δωμάτιό της και να είναι με τον εαυτό της λόγω του ότι είναι η δική της σχέση με τον εαυτό της και αυτό χρειάζεται μια ιδιωτικότητα. Είναι φυσιολογικό για την εξέλιξή της. Μην παρεμβαίνετε, θα περάσει στην ώρα του. 

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v