11 φυσικές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα υγιεινής

11 φυσικές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα υγιεινής

Η σύγχρονη ιατρική έχει λύσει πολλά προβλήματα, αλλά μερικά από τα καθημερινά ζητήματα υγείας και υγιεινής μπορούν να λυθούν εύκολα, χωρίς φάρμακα, χρησιμοποιώντας υλικά ή αντικείμενα που ήδη έχουμε στο σπίτι. Προφανώς, αν ο γιατρός σας κρίνει ότι χρειάζεστε αντιβιοτικά θα πρέπει να επισκεφθείτε το κοντινότερο φαρμακείο. Αν, όμως, το πρόβλημα είναι η δυσοσμία των ποδιών ή η ναυτία, τότε υπάρχουν πιο φυσικοί τρόποι -και αποτελεσματικοί ταυτόχρονα- τρόποι για να το αντιμετωπίστε.

Πόδια που μυρίζουν

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που ντρέπονται να βγάλουν τα παπούτσια τους λόγω δυσοσμίας των ποδιών τους, δοκιμάστε να τρίψετε τα πέλματά σας με βότκα! Ακούγεται περίεργο, αλλά είναι αποτελεσματικό. Για την ακρίβεια, η βότκα μπορεί να αφαιρέσει άσχημες μυρωδιές από πολλές επιφάνειες και υλικά.

Πονοκέφαλοι

Καταπολεμήστε τους πονοκεφάλους, κρατώντας ένα μολύβι με τα δόντια σας. Θα σας προστατεύσει από το ασυνείδητο σφίξιμο του σαγονιού λόγω της πίεσης στο κεφάλι, αποτρέποντας περισσότερους πονοκεφάλους.

Φουσκάλες στα πόδια

Το Listerine μπορεί μεν να προορίζεται για τη στοματική σας υγιεινή, όμως μπορεί να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό και ενάντια στις φουσκάλες. Χρησιμοποιείστε το τρεις φορές την ημέρα τοπικά, μέχρι να περάσει ο πόνος και να μειωθεί η φουσκάλα.

Πόνοι στα πόδια

Χαρίστε στον εαυτό σας ένα δωρεάν μασάζ ποδιών, κυλώντας μια μπάλα του τένις με τα πέλματά σας. Η μπάλα του τένις μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντίστοιχα και για πόνους στην πλάτη με τη βοήθεια ενός τοίχου.

Λόξιγκας

Θέλετε να σταματήσετε το λόξιγκα εν τη γενέσει του; Φάτε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ο λόξιγκας θα σταματήσει μέσα σε λίγα λεπτά.

Ναυτία

Μια συνήθης αιτία ναυτίας είναι η υπερέκκριση σάλιου. Μπορείτε να καταναλώσετε ελιές ή χυμό λεμονιού για να στεγνώσετε το στόμα σας και να καταπολεμήσετε έτσι το αίσθημα της ζαλάδας.

Υγιή δόντια

Ορισμένα φρούτα και λαχανικά, αν τα δαγκώσετε, λειτουργούν σαν φυσικές οδοντόβουρτσες. Τα μήλα, ειδικότερα, περιέχουν ένα ένζυμο που βοηθά στον φυσικό καθαρισμό των δοντιών.

Καθαρό δέρμα

Ίσως σας φανεί περίεργο, αλλά δοκιμάστε να λιώσετε μια ντομάτα και να αλείψετε τον πολτό της στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη να δράσει για μία ώρα και ξεπλύνετε με νερό. Αποτελεί μια εξαιρετική θεραπεία για λιπαρές επιδερμίδες!

Μυρμηγκιά

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η αυτοκόλλητη ταινία μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις μυρμηγκιές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καλύψετε τη μυρμηγκιά με την κολλητική ταινία. Κάθε τρεις ημέρες αφαιρείτε το νεκρό δέρμα γύρω από τη μυρμηγκιά, μαζί με την ταινία, και τοποθετείτε μία νέα. Η μυρμηγκιά θα εξαφανιστεί σε χρόνο ρεκόρ.

Ταλαιπωρία στις καθημερινές μετακινήσεις

Σύμφωνα με μελέτες, το να μασάτε τσίχλες με γεύση δυόσμου ή κανέλας βελτιώνει την αντίληψη και την υπομονή σας στις καθημερινές μετακινήσεις! Μπορεί να μην λειτουργεί για όλους, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο από να είστε κολλημένοι στην κίνηση και να καταριέστε τους πάντες γύρω σας.

Απολύμανση πληγών

Λίγο τριμμένο γαρύφαλλο (μπαχαρικό) πάνω στην πληγή μπορεί να αποτρέψει πιθανές μολύνσεις. Επίσης, το γαρύφαλλο μπορεί να λειτουργήσει και ως ήπιο αναλγητικό.

v