Εγκυμοσύνη και κρίσεις πανικού: Υπάρχει λύση;

Εγκυμοσύνη και κρίσεις πανικού: Υπάρχει λύση;

Ερώτηση:

Καλησπέρα! Επιθυμώ να κάνω ένα παιδάκι. Όμως αντιμετωπίζω κρίσεις πανικού! Παίρνω entact και xanax. Τώρα είμαι καλύτερα και έτοιμη να κόψω τα χάπια. Αν τυχόν με πιάσει κρίση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αντιμετωπίζεται; Με κάποιο ήπιο χαλαρωτικό ή έστω φυτικό;

Απάντηση:

Μου γράφετε ότι παίρνετε entact και xanax. Σίγουρα θα πρέπει να μειώσετε τα φάρμακά σας εφόσον επιθυμείτε να κάνετε εγκυμοσύνη, γιατί πολλές φορές τα φάρμακα που αφορούν τη ψυχολογία και τον εγκέφαλο, επηρεάζουν την ωοθυλακιαρρηξία. Παρόλα αυτά, και στην εγκυμοσύνη επιτρέπονται ήπια αγχολυτικά φάρμακα, τα οποία θα τα συζητήσετε με τον γιατρό σας, που σας δίνει τα φάρμακα entact και xanax, ώστε να μπορέσετε να τα πάρετε σε ιδανικές δόσεις και να μην επηρεάσουν το έμβρυο σας. Προχωρήστε, μη το φοβάστε το θέμα.

O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση»

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v