Πώς να ανακοινώσω στην κόρη μου ότι θα αποκτήσει μία αδελφούλα και όχι δύο;

Πώς να ανακοινώσω στην κόρη μου ότι θα αποκτήσει μία αδελφούλα και όχι δύο;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Έχω μία κόρη 5 ετών και είμαι έγκυος στο δεύτερο κοριτσάκι μας που θα έρθει σε λιγότερο από μήνα. Αρχικά επρόκειτο για δίδυμη κύηση, όμως λόγω επιπλοκών αναγκαστήκαμε να διακόψουμε την ανάπτυξη του ενός εμβρύου. Ωστόσο, στη μικρή δεν είπαμε τίποτα και περιμένει δύο αδερφούλες και όχι μία. Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να της το ανακοινώσουμε και πότε; Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Απάντηση:

Λυπάμαι για την απώλεια σας. Θα χρειαστεί να πείτε στην κόρη σας ότι η μια αδελφούλα της τελικά δεν θα έρθει, διότι η ανάπτυξή της περιορίστηκε και δεν μεγάλωνε κανονικά κι έτσι χρειάστηκε να βγει από την κοιλιά σας πρόωρα και να πάει στον ουρανό. Ανάλογα με την υπαρξιακή σας κατεύθυνση και τις θρησκευτικές σας τοποθετήσεις μπορείτε να προσαρμόσετε αυτή την απάντηση αναλόγως. 

*Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v