Ο 1 έτους γιος μου είναι πολύ ζωηρός και έχω εξαντληθεί

Ο 1 έτους γιος μου είναι πολύ ζωηρός και έχω εξαντληθεί

Ερώτηση:
Καλημέρα είμαι μητέρα του ενός έτους μικρού Ανέστη και έγκυος 6 μηνών στον δεύτερο γιο μου! Ο μικρός Ανέστης είναι πολύ ζωηρό αγόρι. Από το πρωί μέχρι το βράδυ τρέχει ασταμάτητα ρίχνει ό,τι βρει μπροστά του κάτω, γενικά κάνει ένα σπίτι άνω κάτω δεν ακούει ποτέ στο "μη". Και όταν κάποιες φορές του μιλάμε λίγο πιο αυστηρά κάθεται κάτω και κλαίει! Ανησυχώ, δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω και λόγω της δεύτερης εγκυμοσύνης και των ορμονών η υπομονή μου έχει εξαντληθεί.
Απάντηση:

Θα χρειαστεί να ζητήσετε βοήθεια από έναν άνθρωπο που μπορεί να σας στηρίξει στην καθημερινότητα. Ο γιος σας είναι ζωηρός και θέλει προφανώς άνθρωπο συνεχώς να ασχολείται και να τον παρακολουθεί. Μοιραστείτε την ευθύνη του. Περάστε χρόνο μαζί του παίζοντας καθισμένοι, μιλώντας, διαβάζοντας ένα παραμύθι, χαϊδεύοντας τον, νανουρίζοντας τον για να νιώθει ασφαλής και να εισπράττει την αγάπη σας, αλλά αφήστε την πιο κινητικά απαιτητική δουλειά σε κάποιον άλλο. Αποφύγετε την ένταση και την ζάχαρη. Καλή δύναμη και καλή λευτεριά.

*Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v