Σεξ στην εγκυμοσύνη: 5 μπαμπάδες εξομολογούνται!

Σεξ στην εγκυμοσύνη: 5 μπαμπάδες εξομολογούνται!

Την περίοδο της εγκυμοσύνης το ενδιαφέρον και η φροντίδα όλων στρέφεται προς τη μέλλουσα μανούλα. Πώς θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες της, πώς θα είναι πιο ξεκούραστη και πιο καλοταϊσμένη... έχετε σκεφτεί ποτέ, όμως, τις «ανάγκες» του μελλοντικού μπαμπά την ίδια περίοδο; Ξέρετε για ποιες ανάγκες μιλάμε... αυτές που απαιτούν δύο!

Έχει, όμως, ο άνδρας όρεξη για σεξ κατά την εγκυμοσύνη; Η ιστοσελίδα Mommyish δημοσίευσε πρόσφατα μία συλλογή από posts μπαμπάδων, στα οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, παραδέχονταν πόσο δύσκολο τους ήταν να κάνουν σεξ με την γυναίκα τους όταν ήταν έγκυος. Κάποιοι έλεγαν ότι φοβούνταν μήπως βλάψουν το μωρό. Άλλοι ότι υπήρχαν ανατομικές δυσκολίες, εξαιτίας της κοιλίτσας της. Υπήρχαν και αυτοί που δήλωναν αηδιασμένοι ακόμα και από την σκέψη της ερωτικής επαφής με την γυναίκα που κουβαλά το μωρό τους!

Οι δηλώσεις αυτές μας έδωσαν αφορμή να ρωτήσουμε και εμείς πέντε σχετικά νέους μπαμπάδες αν ήθελαν να κάνουν σεξ με την γυναίκα τους όταν ήταν έγκυος, αν δηλαδή βλέποντάς την ξυπνούσε μέσα τους η ερωτική επιθυμία, ή αν προτιμούσαν να το αποφεύγουν. Οι απαντήσεις τους; Άκρως ειλικρινείς και απολαυστικές!

«Η 'δουλειά' πρέπει να γίνει»

«Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές περιορίζονται δραματικά [όταν η γυναίκα σου είναι έγκυος] και οι καμπύλες εμφανίζονται σε μέρη που δεν θα έπρεπε, αλλά σε κάθε περίπτωση, η 'δουλειά' πρέπει να γίνεται», μας είπε ο Γιάννης, πατέρας δύο μικρών παιδιών, γελώντας. «Οι τεχνικές δυσκολίες, ιδίως τους τελευταίους μήνες, περιορίζουν αναγκαστικά την συχνότητα, αλλά από την άλλη, η γυναίκα μετά το σεξ ηρεμεί -πράγμα σπάνιο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εξάλλου, οι ανησυχίες και οι δικαιολογίες για να μην κάνεις σεξ... δεν είναι αντρική δουλειά».

«Σου βγαίνει κάτι πιο συναισθηματικό, όχι τόσο ερωτικό»

Ο Ιάκωβος, ο οποίος έγινε πρόσφατα για πρώτη φορά μπαμπάς, παραδέχεται ότι ήθελε να κάνει σεξ κατά την εγκυμοσύνη της γυναίκας του: «δεν με επηρέασε στην όρεξη για σεξ, αλλά σίγουρα περιορίστηκαν οι φαντασιώσεις. Δεν μπορούσα να φαντασιωθώ μια έγκυο, μου φαίνεται κάπως...». Όσο για το αν ανησυχούσε για το μωρό, «ανησυχούσα, αλλά δεν με 'ενοχλούσε' για το σεξ. Μάλλον η δικιά μου κοιλιά με ενοχλούσε περισσότερο!» (γέλια)

Παρ'όλα αυτά, με ειλικρίνεια λέει ο Ιάκωβος ότι δεν έβρισκε σέξι την γυναίκα του την περίοδο εκείνη, «σου βγαίνει κάτι πιο συναισθηματικό, όχι τόσο ερωτικό».

Οι σεξουαλικές επαφές, πάντως, μειώθηκαν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, «κυρίως εξαιτίας της ναυτίας και της κούρασης της γυναίκας μου». Πιο συγκεκριμένα, λέει ο ίδιος, το πρώτο και το τελευταίο διάστημα της εγκυμοσύνης πέρασε τουλάχιστον ένα δίμηνο χωρίς σεξ. Και είναι λογικό, συμπληρώνει γελώντας, κάποιοι άνδρες να απέχουν: «Αν βλέπεις την γυναίκα σου με ένα αυγό ενσωματωμένο στην κοιλιά της θα πήγαινες ποτέ να κάτσεις πάνω της;»

«Οι αλλαγές στο σώμα της μου δημιούργησαν πρόσθετο ερωτικό ενδιαφέρον»

«Εννοείται ότι ήθελα σεξ. Δεν άλλαξε τίποτα», παραδέχεται ο Μιχάλης, δις μπαμπάς αγοριών, και εξηγεί: «Συνήθως η σεξουαλική επιθυμία δημιουργείται πρώτα στο μυαλό μου και δεν εξαρτάται από λεπτομέρειες της εμφάνισης του άλλου. Έτσι, οι αλλαγές στο σώμα (κοιλιά, στήθος κ.λ.π.) μου δημιούργησαν πρόσθετο ερωτικό ενδιαφέρον, αφού μου πρόσφεραν το "μυαλό" με το οποίο ήθελα να κάνω σεξ, αλλά σε ανανεωμένη/εναλλακτική συσκευασία».

Όσο για τις «κινητικές» δυσκολίες, «ειδικά στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, έδωσαν την ευκαιρία για -λίγο ως πολύ- νέες στάσεις επαφής. Γενικά και μετά την καισαρική, ούτε την απαγόρευση του ενός μήνα κρατήσαμε, αλλά κουτσά στραβά κάναμε πρώτη φορά σεξ στις 17-18 μέρες».

Γιατί, τότε, υπάρχουν άνδρες που δεν θέλουν να κάνουν σεξ κατά την εγκυμοσύνη; «Νομίζω ότι άνδρες που δεν θέλουν να κάνουν σεξ με μια έγκυο είναι είτε οι άνδρες που ούτως ή άλλως έχουν ψιλοβαρεθεί το σεξ με τις συζύγους τους και η εγκυμοσύνη είναι μια πολύ καλή αφορμή, είτε αυτοί που με αφέλεια αντιμετωπίζουν την ίδια την κύηση ως κάτι 'εξωτικό' και δε μπαίνουν στη διαδικασία να νιώσουν την ανάπτυξη ενός βρέφους στην κοιλιά της μαμάς απλά και φυσικά», καταλήγει ο Μιχάλης.

«Ήταν παραπάνω σέξι από πριν!»

Εξίσου πρόθυμος για σεξ και ο Μάνος, μπαμπάς ενός μικρού κοριτσιού, ο οποίος παραδέχεται ότι ήθελε να κάνει σεξ με την γυναίκα του κανονικότατα. «Στην αρχή, ειδικά, δεν το σκεφτόμουν καθόλου. Όταν μεγάλωσε η κοιλίτσα της αρχικά προβληματίστηκα, αλλά στην πράξη δεν είχα κανένα θέμα. Σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για πολλούς άνδρες, εγώ είμαι από εκείνους που τους αρέσουν οι έγκυοι, οπότε πραγματικά δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ακόμα και όταν είχε μεγαλώσει πολύ η κοιλιά της και ήταν ετοιμόγεννη δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, αλλά επειδή είχαμε κάποια θεματάκια τους τελευταίους μήνες δεν το πολυδοκιμάσαμε».

Η συχνότητα του σεξ, παραδέχεται και ο ίδιος, δεν ήταν ίδια, ειδικά από τον 5ο μήνα και μετά, αλλά «όσον αφορά το αν ήταν σέξι ...μπορεί και περισσότερο από πριν! Γιατί απλά της άρεσε τόσο πολύ αυτή η περίοδος της ζωής της που αυτό την έκανε να λάμπει και να είναι χαρούμενη. Πράγμα που για εμένα είναι από μόνο του σέξι. Βέβαια είναι και το ότι γενικότερα η ιδέα της δημιουργίας ανεβάζει στα μάτια μου τον άνθρωπο και προφανώς τη γυναίκα. Δεν είναι πια μόνο γυναίκα. Είναι κάτι θεϊκό που μπορεί να δημιουργεί ζωή. Αυτή η 'δύναμη' για εμένα είναι σίγουρη σέξι!»

Όταν συζητάμε το γεγονός ότι πολλοί άνδρες δεν θέλουν να κάνουν σεξ με την έγκυο γυναίκα τους, ο Μάνος αναρωτιέται γελώντας «μήπως τελικά εγώ είμαι ο περίεργος και όλοι οι υπόλοιποι άντρες φυσιολογικοί;» και καταλήγει στο ότι «αυτό, νομίζω, που προβληματίζει τον άντρα είναι η φοβία ότι μπορεί να προκληθεί κάποιο πρόβλημα στην κύηση και στην υγεία του παιδιού και νομίζει ότι η γυναίκα αυτή την περίοδο είναι πολύ 'εύθραυστη'».

«Γιατί θέλω να κάνω τώρα;»

Όσο για τον Φώτη, ο οποίος πρόσφατα υποδέχθηκε τον δεύτερο γιο του, εκείνος ευθαρσώς παραδέχεται πως δεν ήθελε να κάνει σεξ με την γυναίκα του κατά την εγκυμοσύνη. «Γιατί θέλω να κάνω τώρα;», λέει γελώντας. Όταν τον ρωτάμε γιατί όχι, μας δείχνει το σπίτι του, το οποίο ομολογουμένως θυμίζει βρεφονηπιακό σταθμό, λέγοντας «βλέπεις τι γίνεται εδώ μέσα;»

v