5 δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο!

5 δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο!

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι γεμάτο με δραστηριότητες για εσάς και τα παιδιά σας. Στην Τεχνόπολη θα έχετε την δυνατότητα να μυηθείτε στον προγραμματισμό των υπολογιστών και να κερδίσετε δώρα. Τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης σας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και η ομάδα της Πολύχρωμης Σπείρας σας καλεί να παίξετε και να δημιουργήσετε κατασκευές σε αγαπημένα εμπορικά κέντρα. Το θέατρο του Νέου Κόσμου σας καλεί στο παραμύθι με τον σκίουρο και το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σας καλεί σε μια μουσική παράσταση.

«Ξημερώνει» στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου για 13ο χρόνο φέτος και παρ' όλες τις δυσκολίες συνεχίζει τη δράση της κινητής μονάδας θεάτρου τις καθημερινές για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Έτσι, η παράσταση "Ξημερώνει" έχει ένα χαμηλό προαιρετικό εισιτήριο 4€, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση και παιδιά, ανεξαρτήτως καταγωγής, που δεν έχουν να πληρώσουν εισιτήριο. Οι περιπέτειες του μικρού σκίουρου της Μαρίας Παπαλέξη θα σας ταξιδέψουν στα μυστικά μονοπάτια ενός δάσους, μέχρι το όνειρο να τελειώσει και να ξημερώσει.

Θέατρο του Νέου Κόσμου - Φουαγιέ: Αντισθένους 7 & Θαρύπου. 
Πότε: Κάθε Σάββατο στις 17:00.
Είσοδος:: 4€ (προαιρετικά)

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Η ομάδα της πολύχρωμης σπείρας πάει στο River west, στο Athens Heart και στο Athens Metro Mall

Η ομάδα της Πολύχρωμης Σπείρας θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Οκτωβρίου σε τρία εμπορικά κέντρα της Αθήνας, το Riverwest, το Athens Heart και το Athens Metro Mall και καλεί τα παιδιά σας να συμμετέχουν στα μαγευτικά εργαστήρια με face painting, δημιουργία κατασκευών, διαδραστικά παιχνίδια και θεατρικό παιχνίδι.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

RIVER WEST, Λεωφόρος Κηφισού 96-98, Αιγάλεω (δίπλα στην ΙΚΕΑ)

Σάββατο 18 Οκτωβρίου, 12:00 - 14:00 και 17:00 - 19:00

ATHENS HEART, Πειραιώς 180, Ταύρος

Σάββατο 18 Οκτωβρίου, 11:00 - 14:00

ATHENS METRO MALL, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276, Αθήνα

Σάββατο 18 Οκτωβρίου, 11:00 - 16:00

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

“Τρέξε Μάρκο!” στην Τεχνόπλη του Δήμου Αθηναίων

Η all can code, η οποία δημιούργησε το «Τρέξε Μάρκο», ένα παιχνίδι περιπέτειας μέσω του οποίου τα παιδιά μαθαίνουν τον προγραμματισμό των υπολογιστών, καλεί παιδιά ηλικίας από 6- 12 ετών και τους γονείς τους, να μυηθούν στην τέχνη του προγραμματισμού των υπολογιστών με τον πιο πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν το παιχνίδι σε κινητές συσκευές και υπολογιστές καθώς και να συμμετέχουν σε σύντομες ομαδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στο τέλος, θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα και θα κληρωθούν συλλεκτικά μπλουζάκια.

Πληροφορίες εκδήλωσης:

InnovAthens, κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, «Τεχνόπολις» Αθηνών, Πειραιώς 100, 118 54 ΑΘΗΝΑ

Ώρες διεξαγωγής:

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Οκτωβρίου

10:00-18:00 Στον χώρο τα παιδιά μπορούν να παίξουν το παιχνίδι σε ατομικές συσκευές
12:00-14:00 Ομαδική εκπαιδευτική δραστηριότητα ανά 25-30 λεπτά
16:00-18:00 Ομαδική εκπαιδευτική δραστηριότητα ανά 25-30 λεπτά

Δείτε εδώ την σελίδα του event στο Facebook και πατήστε join αν θα πάτε.

Παίξτε και ζωγραφίστε στα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης σας καλούν να τα επισκεφθείτε και να πάρετε μέρος στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει. Στο βιβλιοπωλείο στο Χαλάνδρι, θα μάθετε πώς κάνετε έναν ελεφαντα να χορέψει με τον Άγγελο Αγγέλου και την Έμη Σίνη, ζωγραφίζοντας και παίζοντας, κάνοντας τα μικρά μεγάλα, τα αδύνατα δυνατά, και στο τέλος, έναν κοτζάμ ελέφαντα να χορέψει! Και στο βιβλιοπωλείο στην Κηφισιά θα μάθετε, με την βοήθεια της Κέλλυς Αλχανάτη, για την φανταστική πόλη όπου όλα είναι μικροσκοπικά! Εκεί ζει και η Λούλα. Δεν της αρέσει που είναι μικρούλα και βιάζεται να μεγαλώσει!

"Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει"

Πότε: Σάββατο, 18 Οκτωβρίου, 7 το απόγευμα
Πού: Ευριπίδης στη Στοά (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Μικρόπολη 2

Πότε: Σάββατο 18 Οκτωβρίου, 12 το μεσημέρι
Πού: Ευριπίδης στην Κηφισιά (Κηφισίας 310)

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Μουσικό Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με μια μουσική εκδήλωση υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους φίλους του το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου. Και με ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο για παιδιά, που θα περιλαμβάνει τεχνικές βιβλιοδεσίας, κλείνει τις εκδηλώσεις του, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή, προκειμένου να συμμετάσχετε στα δρώμενα που θα περιλαμβάνουν πολύ μουσική, κίνηση, χρώμα, χειροτεχνίες, εκθέσεις, διαλέξεις και τεχνολογία. Θα υπάρχει και δωρεάν μεταφορά του κοινού με λεωφορείο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

Συναυλία «Τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – 18.10.2014 Ώρα: 12:00

Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά

Με χρωματιστές κλωστές και χαρτιά – 19.10.2014 Ώρα: 11:30

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

v