Ο 18 μηνών γιος μου έχει γίνει ένα πολύ δύσκολο παιδί

Ο 18 μηνών γιος μου έχει γίνει ένα πολύ δύσκολο παιδί

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Έχω 2 αγοράκια, ένα 3,5 ετών και ένα 18 μηνών. Το πρώτο παιδάκι είναι πολύ βολικό παιδί, το δεύτερο αντιθέτως είναι πολύ δύσκολο παιδί. Νευριάζει με το παραμικρό, χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο η στο πάτωμα! Πετάει πράγματα όταν νευριάζει και θυμώνει αν του πεις κάτι που δεν του αρέσει, είτε ήρεμα είτε μαλώνοντάς το. Το πρόβλημα είναι εδώ και 5 μήνες, το τελευταίο 15θημερο όμως είναι πολύ έντονο. Τον τελευταίο μήνα τον κρατάει η μαμά μου στο χωριό, γιατί δουλεύουμε με τον άντρα μου! Δεν ξέρω τι να κάνω... Ευχαριστώ εκ τον προτέρων και ελπίζω να με βοηθήσετε.
Απάντηση:

Σαφώς το παιδί σας έχει περισσότερες εντάσεις το τελευταίο 15νθήμερο αφού εδώ και έναν μήνα το έχετε αφήσει στην μητέρα σας. Αυτό σημαίνει ότι του λείπετε και νιώθει άσχημα. Αντιλαμβάνεστε την σημασία που έχετε και ως γονείς σε συναισθηματικό επίπεδο αλλά και ως παρουσίες στην ζωή του; Το παιδί σας νιώθει άσχημα μακριά σας και προφανώς όταν είστε κοντά νιώθει άβολα μέσα του, διότι εισπράττει την δυσαρέσκειά σας από τις εντάσεις του και με αυτό τον τρόπο τροφοδοτείται ένας φαύλος κύκλος. Χρειάζεται να γίνετε περισσότερο υπομονετικοί και καλοπροαίρετοι ως γονείς με περισσότερη επιείκεια και κατανόηση απέναντι στον γιο σας. Κάθε παιδί θέλει άλλον τρόπο, ανάλογο με τον χαρακτήρα του και το "χρώμα" του. Αποφύγετε να εκφράζετε την έλλειψη ανοχής σας ή να την εκπέμπετε. Γίνετε περισσότερο δοτικοί συναισθηματικά και φανερώστε την αγάπη σας αντί για την δυσανεξία σας.

*Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v