Η 6χρονη κόρη μου δηλώνει ότι της αρέσουν οι γυναίκες

Η 6χρονη κόρη μου δηλώνει ότι της αρέσουν οι γυναίκες

Ερώτηση:
Η εξάχρονη κόρη μου έχει επαναλάβει αρκετές φορές σε εμάς και κάποιον καλό φίλο μας ότι της αρέσουν οι γυναίκες και ότι θα ήθελε να τις φιλήσει στο στόμα και στα γεννητικά όργανα. Πιθανόν είδε κάποια εικόνα που δεν έπρεπε στην τηλεόραση και την επηρέασε. Είναι ανησυχητικό αυτό για την ανάπτυξη της σεξουαλικότητάς της και πώς πρέπει να το χειριστώ;
Απάντηση:

Τα παιδιά αρχικά εξοικειώνονται με το ίδιο φύλλο και όχι με το αντίθετο. Πολλά παιδάκια παίζουν τον "γιατρό" για να ακουμπάει το ένα το κορμάκι του άλλου ως μια ανάγκη ανακάλυψης και ερωτικής ανησυχίας. Η στάση της κόρης σας δεν είναι αξιολογήσιμη αυτή την στιγμή. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός οριστικοποιείται μετά την εφηβεία. Σε όλο αυτό βέβαια χρειάζονται και κάποιες πληροφορίες για το πλαίσιο μέσα στο οποίο μεγαλώνει. Κοιμάστε μαζί της στο κρεβάτι; Ποιος ο ρόλος του πατέρα; Τι σχέση έχετε μαζί του; Πώς είναι η σχέση σας με την κόρη σας; Πώς είναι η σχέση της κόρης σας με τον πατέρα; Όλα αυτά χρειάζεται να ειδωθούν για να κατανοηθεί αν υπάρχει κάποιος παράγοντας που μπορεί να συμβάλλει στις τοποθετήσεις της. Μπορείτε να μιλήσετε με παιδοψυχολόγο έτσι ώστε διερευνήσετε αν υπάρχει κάτι που έχει αναπτυχθεί ως δυναμική στο σπίτι που μπορεί να παίζει ρόλο σε αυτό που σας απασχολεί.

Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v