20 μαγευτικά τοπία σε όλο τον κόσμο!

20 μαγευτικά τοπία σε όλο τον κόσμο!

Το φθινόπωρο απλώνει στην φύση τα πιο μαγευτικά χρώματά του και μας εμπνέει να γνωρίσουμε πόση ομορφιά υπάρχει στον κόσμο, αυτή την υπέροχη εποχή του χρόνου. Δείτε 20 μαγευτικές φωτογραφίες από τα πιο... πολύχρωμα μέρη της γης!

Αλμπέρτα, Καναδάς

Η Λίμνη Μορέιν, γεμάτη παγωμένο νερό, παίρνει υπέροχες αποχρώσεις του μπλε από τα ιζήματα που «κάθονται» στα βράχια λόγω της διάβρωσης.

Κοιλάδα των Λουλουδιών, Εθνικό Πάρκο Ινδίας

Στις υπερυψωμένες πλαγιές των Δυτικών Ιμαλάιων απλώνονται ατελείωτα λιβάδια αλπικών ανθέων. Στο τμήμα αυτό του πάρκου κατοικούν πολλά σπάνια ζώα, όπως η ασιατική μαύρη αρκούδα και το μπλε πρόβατο.

Λίμνη των Πέντε Ανθών, Κίνα

Πρόκειται για μία από τις 118 λίμνες στην προστατευόμενη περιοχή Jiuzhaigou. Η περιοχή οφείλει τα εκπληκτικά χρώματά της στα ορυκτά κοιτάσματα που την περιβάλλουν, καθώς και στα εντυπωσιακά φυτά.

Πάρκο Hitsujiyama, Ιαπωνία

Ροζ βρύα απλώνονται στην βάση του όρους Fuji, δημιουργώντας μία απόκοσμη αντίθεση με τα δέντρα που περιβάλλουν την περιοχή.

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, Αυστραλία

Φιλοξενεί περισσότερα από 1.500 είδη ψαριών και 600 τύπους κοραλλιών και αποτελεί σπουδαίο αξιοθέατο για τους απανταχού δύτες.

Επαρχία Yuanyang, Κίνα

Τα αμφιθεατρικά λιβάδια δημιουργούν ένα απρόβλεπτο πολύχρωμο μωσαϊκό, στο οποίο μάλιστα παράγονται τόνοι ρυζιού για τα εκατομμύρια των Κινέζων.

Λιβάδια λεβάντας, Γαλλία

Όσο υπέροχο χρώμα, αλλά τόσο υπέροχο άρωμα έχουν αυτά τα λιβάδια λεβάντας, στα οποία δεν είναι απίθανο να καταφέρετε να βρεθείτε μια μέρα!

Λίμνη Hillier, Αυστραλία

Παραμένει μυστήριο το γιατί έχει αυτή η λίμνη το εκθαμβωτικό ροζ χρώμα τσιχλόφουσκας, το οποίο μάλιστα παραμένει εξίσου έντονο κάθε εποχή του χρόνου.

Braunwald, Ελβετία

Απέραντες εκτάσεις πικραλίδων απλώνονται στο πίσω μέρος των Ελβετικών Άλπεων, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Παραλία κόκκινης θάλασσας, Κίνα

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους υγρότοπους ανά τον κόσμο, ο οποίος χάρη στο πολύ αλκαλικό έδαφος έχει βάψει τα γύρω άνθη με κόκκινο χρώμα.

Κοιλάδες τουλίπας, Ολλανδία

Τα λουλούδια της Ολλανδίας είναι περίφημα ανά τον κόσμο, με τη μεγαλύτερη κοιλάδα να φιλοξενεί περί τα 7 εκατομμύρια άνθη!

Μεγάλη Πρισματική Θερμή Πηγή, Γουαϊόμινγκ

Τοποθετημένη στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone, πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη θερμή πηγή του κόσμου, και οπωσδήποτε για την πιο πολύχρωμη.

Κορνουάλη, Αγγλία

Τα κατακόκκινα λιβάδια από παπαρούνες που «κοιτάζουν» την Κέλτικη Θάλασσα φωτίζουν υπέροχα την κατά τα άλλα βροχερή Αγγλία.

Λουόπινγκ, Κίνα

Τα απέραντα λιβάδια με τα κατακίτρινα άνθη κανόλα προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες φωτογράφους –και χιλιάδες μέλισσες! Η περιοχή είναι γνωστή για την σημαντική παραγωγή της σε μέλι.

Ακτή του Καρχαρία, Αυστραλία

Τα φωτεινά, πλούσια σε σίδηρο βράχια, πάνω από την λευκή άμμο, και το βαθύ μπλε νερό κάνουν την ακτή αυτή σημαντικό αξιοθέατο της Αυστραλίας.

Pamukkale, Τουρκία

Οι θερμές πηγές στα αμφιθεατρικά βράχια του Pamukkale αποτελούν σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της Τουρκίας, ενώ αμέτρητοι ταξιδιώτες βρίσκουν εκεί ένα χαλαρωτικό καταφύγιο.

Κήποι Kawachi Fuji, Ιαπωνία

Οι κήποι αυτοί φιλοξενούν 20 διαφορετικά είδη εκθαμβωτικών φυτών ονόματι νεφροσία, τα οποία δημιουργούν ένα υπερρεαλιστικό τούνελ για τους επισκέπτες των Κήπων.

Hokkaido, Ιαπωνία

Η Κοιλάδα του Ουράνιου Τόξου στην Ιαπωνία απλώνεται σε έναν υπέροχο λόφο με τακτοποιημένες λωρίδες πολύχρωμων λουλουδιών. Θυμίζει κάτι από παραμύθια της Disney!

Ποταμός Caño Cristales, Κολομβία

Γνωστός και ως Ποταμός των Πέντε Χρωμάτων, Caño Cristales μοιάζει με θαύμα της φύσης! Ωστόσο, εξαιτίας της υψηλής του περιεκτικότητας σε ιζήματα σε αυτόν δεν μπορεί να επιβιώσει κανένα είδος ψαριού.

Juneau, Αλάσκα

Οι σπηλιές πάγου, κάτω από τον παγετώνα Mendenhall, αποτελούν ένα μαγευτικό μέρος, το οποίο πιθανώς να μην υπάρχει σε μερικά χρόνια από σήμερα. Ήδη από 19 χιλιόμετρα που ήταν η έκτασή του το 1958 σήμερα έχει μειωθεί στα 17.

Πηγή: distractify

v