13 χρυσές συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο

13 χρυσές συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο

Δεν είναι μυστικό ότι ένας γάμος χρειάζεται σκληρή δουλεία για να είναι επιτυχημένος. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη, έχουμε μερικές κακές στιγμές, μερικές μέρες είναι πολύ δύσκολες και, καμιά φορά, ξεχνάμε να πλύνουμε τα πιάτα!

Υπάρχουν όμως μερικά ζευγάρια – ζουν ανάμεσά μας- που έχουν ευτυχισμένους, υγιείς, σχεδόν τέλειους γάμους που πραγματικά διαρκούν μια ζωή. Πώς; Μερικά ευτυχισμένα ζευγάρια αποκαλύπτουν τα μυστικά τους και μας συμβουλεύουν:

1. Να είστε ευγενικοί

Επιλέξτε την ευγένεια σε κάθε περίσταση. Να είστε τουλάχιστον τόσο ευγενείς και καλοπροαίρετοι όσο είστε και με τους ξένους. Θυμηθείτε πώς συμπεριφερόσασταν στον σύζυγό σας όταν πρωτογνωριστήκατε.

2. Απολαύστε ο ένας την παρέα του άλλου

Γίνετε οι καλύτεροι φίλοι. Περάστε καλά, διασκεδάστε, κάντε πράγματα μαζί. Να είστε ειλικρινείς και ευθείς μεταξύ σας.

3. Να λέτε «σ' αγαπώ» όσο περισσότερο γίνεται

Κάντε κατάχρηση του «σ' αγαπώ». Πραγματικά. Πείτε το και νιώστε το πέντε φορές τη μέρα. Κοιτάξτε τον/την σύζυγό σας στα μάτια και πείτε «Σ' αγαπάω πάρα πολύ. Σημαίνεις τα πάντα για μένα. Εκτιμώ πολύ όλα αυτά που κάνεις για μενα και την οικογένειά μας».

4. Να είστε ειλικρινής

Μιλήστε ανοιχτά για ό,τι σας εκνευρίζει. Μη βασανίζεστε μόνοι σας για μικροπράγματα.

5. Περιορίστε τις εξωτερικές επιρροές

Κρατήστε μακριά από την οικογένειά σας τους συγγενείς που θα ταράξουν τις ισορροπίες.

6. Μικρά δείγματα αγάπης θα κρατήσουν το πάθος ζωντανό

Δείξτε του/της ότι τον αγαπάτε. Συχνές εκδηλώσεις αγάπης, όπως μικρά δώρα και εκφάνσεις στοργής θα υποδείξουν τη συναισθηματική σας εξάρτηση απ' αυτόν/ αυτήν.

7. Η απόσταση είναι σύμμαχος του έρωτα

Δοκιμάστε να μείνετε μόνοι σας - πάρτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Θα βοηθήσει πολύ τη σχέση σας, αν φύγετε για μερικές ώρες ή για ένα σαββατοκύριακο από το σπίτι μια στο τόσο. «Η γυναίκα μου ταξιδεύει κάθε τέσσερις μήνες. Όσο λείπει, παίζω ασταμάτητα παιχνίδια στον υπολογιστή και τρώω μπέργκερ. Περνάω τέλεια μόνος μου, μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποιώ πόσο μου λείπει. Ανυπομονώ για την ημέρα που θα επιστρέψει και τρέχω με πολλή χαρά στο αεροδρόμιο να την υποδεχτώ!», μας είπε ένας σύζυγος.

8. Να είστε ρεαλιστές

«Ξέρω γιατί ερωτεύτηκα τη γυναίκα μου. Δεν ξεχνάω όμως ποτέ τον νόμο του 80/20%. Τι είναι αυτό; Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να σου δώσει αυτό που επιθυμείς εκατό τοις εκατό. Υπολογίζουμε λοιπόν, ότι ο ένας δίνει στον άλλο περίπου το ογδόντα τοις εκατό αυτού που θέλει από μια σχέση. Κατανοώντας αυτό, βλέπεις την πραγματικότητα της σχέσης και δεν έχεις απραγματοποίητες απαιτήσεις κι αυταπάτες», σημειώνει κάποιος άλλος.

9. Αγαπηθείτε!

Μην ξεχνάτε πόσο σημαντικές είναι οι αγκαλιές ή οι φιλοφρονήσεις στην καθημερινότητά σας. Κανείς δε θέλει να τον θεωρούν δεδομένο.

10. Διαχωρίστε το «εγώ» απ' το «εμείς»

Είναι πολύ σημαντικό να είστε δεμένοι με τον σύντροφό σας και να νιώθετε ένα μ' αυτόν. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάτε ότι είστε δύο εντελώς ξεχωριστά άτομα, που είναι πολύ λογικό να έχουν διαφορές στις απόψεις, στο γούστο ή στον τρόπο ζωής.

11. Χτίστε ισχυρά θεμέλια φιλίας

Πρέπει να είστε φίλοι με το άλλο σας μισό. Ο σύζυγός σας πρέπει να είναι κάποιος του οποίου την παρέα απολαμβάνετε. Εννοείται ότι πρέπει να σας ελκύει σεξουαλικά, αλλά αυτό δεν αρκεί για να διατηρηθεί μια υγιής μακροχρόνια σχέση. Θα έρθουν δύσκολες στιγμές και πρέπει να έχετε στο πλάι σας κάποιον που σας αρέσει να μοιράζεστε χρόνο μαζί του.

12. Θυμηθείτε ότι όλες οι σχέσεις είναι αμφίδρομες

Μιλήστε για όλα όσα επιθυμείτε ή χρειάζεστε και ακούστε ό, τι έχει να σας πει ο αγαπημένος σας.

13. Κανένας γάμος δεν είναι τέλειος

Και δεν πειράζει καθόλου. Κατανοήστε ότι τίποτα δεν μένει για πάντα τέλειο. Θα υπάρξουν διαφωνίες και καυγάδες. Θα έρθουν στιγμές που ο σύντροφός σας θα σας πληγώσει. Σε μια ευτυχισμένη σχέση, όλα αυτά θα συζητηθούν και θα λυθούν με αμοιβαίες υποχωρήσεις και προσπάθεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v