Γιατί δεν πρέπει να τσακώνεστε μπροστά στο παιδί: Ένα βίντεο που σοκάρει

Γιατί δεν πρέπει να τσακώνεστε μπροστά στο παιδί: Ένα βίντεο που σοκάρει

Η κούραση της ημέρας, τα οικονομικά προβλήματα και οι συχνές διαφωνίες προκαλούν αναπόφευκτα καυγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια. Ξέρετε, όμως, τι επιπτώσεις έχουν οι τσακωμοί σας στην ψυχή των παιδιών σας; Δείτε λεπτό προς λεπτό πώς νιώθει ένα μικρό παιδί όταν οι γονείς τσακώνονται μπροστά του και τι πρέπει να κάνετε για να μην το τραυματίσετε ψυχικά.

Η ιστοσελίδα ifyouask.us δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό video που "ταρακουνά" τους γονείς ως προς το πόσο κακό κάνουν στο παιδί τους όταν τσακώνονται μπροστά του.

Δείτε τι πραγματικά συμβαίνει στο παιδί όταν η μαμά και ο μπαμπάς μαλώνουν:

 

Πώς βλάπτουν τα παιδιά οι τσακωμοί σας

Ο τσακωμός των γονιών στα μάτια των παιδιών είναι φρικτή εικόνα που μένει χαραγμένη στο μυαλό τους για πάντα. Πρέπει να αποφεύγετε να λογομαχείτε μπροστά στα παιδιά και να τα απομακρύνετε από το πεδίο της σύγκρουσης.

Νιώθουν ανασφαλή. Τα παιδιά σας θέλουν να νιώθουν ασφαλή και προστατευμένα. Με το να δημιουργούνται εντάσεις διαταράσσεται το αίσθημα της ασφάλειας που κάθε παιδί πρέπει να νιώθει στην οικογένεια.

Δυσκολεύεστε να παρουσιάσετε ένα ενωμένο μέτωπο. Όταν σας βλέπουν να διαφωνείτε διαρκώς, τα παιδιά δεν ξέρουν ποιον από τους δυο σας να εμπιστευτούν. Πρέπει να τους εξηγήσετε ότι όλα τα ζευγάρια έχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά παρά τις όποιες διαφωνίες στο τέλος καταλήγουν σε μια κοινή απόφαση με ευεργετικά αποτελέσματα για όλους.

Σχηματίζουν την άποψη ότι είστε κακοί γονείς. Το πρότυπο του ιδανικού γονιού κλονίζεται στα μάτια των παιδιών όταν τσακώνεστε. Είναι απαραίτητο να μάθετε στα παιδιά σας πώς θα γίνουν ενήλικες που νοιάζονται για τους άλλους και που ελέγχουν τον εαυτό τους σε πιθανές συγκρούσεις, γιατί αυτά τα προσόντα θα χρησιμοποιήσουν και οι ίδιοι ως γονιός.

Τα εκθέτετε σε θέματα συζήτησης που δεν αρμόζουν στην ηλικία τους. Είναι καλό να αποφεύγονται θέματα διαφωνίας που δεν αφορούν τα παιδιά και που μπορεί να τα αγχώσουν υπερβολικά.

Πώς να προστατεύσετε το παιδί εν όψει ενός τσακωμού

Μην λογομαχείτε μπροστά του. Μπορείτε να πάτε σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού, να κλείσετε την πόρτα και να συζητήσετε εκεί, μακριά από το έκπληκτο βλέμμα του παιδιού.

Μάθετε να ελέγχετε τα νεύρα σας. Υπάρχουν τεχνικές που θα σας ηρεμούν όταν «τσιτώνουν» τα νεύρα σας και έτσι θα ελέγχετε τον θυμό σας.

Μιλήστε με κάποιον ειδικό. Αν νιώθετε ότι η σχέση σας με τον άνδρας σας έχει φτάσει στο απροχώρητο απευθυνθείτε σε ειδικό. Θα σας βοηθήσει πολύ στην αντιμετώπιση των διαφορών σας και στην επίλυσή τους πριν καταλήξουν σε καυγά, αλλά και θα σας συμβουλεύσει για το πώς να προστατεύσετε τον ψυχικό κόσμο του παιδιού σας.

Σε κάθε περίπτωση εάν καταλήξετε να τσακωθείτε με τον σύντροφό σας μπροστά στο παιδί, όταν θα έχετε πλέον ηρεμήσει, φροντίστε να μιλήσετε και οι δύο με το παιδί σας και να του επιβεβαιώσετε την άνευ όρων αγάπη σας. Εξηγήστε του ότι είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι κάποιες στιγμές να διαφωνούν, όμως σημασία έχει ότι η μαμά και ο μπαμπάς θα βρουν την λύση στο πρόβλημα και όλα θα γίνουν ξανά όπως πριν.

v