Τι καιρό θα κάνει μέχρι την 28η Οκτωβρίου

Τι καιρό θα κάνει μέχρι την 28η Οκτωβρίου

Το σκηνικό του καιρού συνεχίζει να χαλάει με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και καταιγίδες να προμηνύουν την έλευση του χειμώνα. Όσοι από εσάς θέλετε να συνδυάσετε την αργία της 28ης Οκτωβρίου με κάποια εκδρομή, προετοιμαστείτε κατάλληλα γιατί ο καιρός δεν αναμένεται ευνοϊκός. Από απόψε και για τις επόμενες ημέρες προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία το Σαββατοκύριακο θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή. Αναλυτικότερα:

Από απόψε το βράδυ πολύ ισχυρά φαινόμενα καταιγίδων θα επηρεάσουν τη Βόρεια Ελλάδα και πιθανότατα την πόλη της Θεσσαλονίκης. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότια στα 7-9 μποφόρ, ιδιαίτερα στο Αιγαίο. Σταδιακά οι άνεμοι θα γίνουν βοριάδες, οπότε θα πέσει και η θερμοκρασία.

Αύριο Σάββατο, η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί με βροχές και καταιγίδες, πιο έντονες στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Πιο ήπιος ενδέχεται να είναι ο καιρός το μεσημέρι, ωστόσο, στην βόρεια Ελλάδα δεν αποκλείεται να χιονίσει. Οι βοριάδες θα έχουν ένταση 6-8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

Την Κυριακή, 26 Οκτωβρίου, οι βροχές αναμένεται να περιοριστούν στα νοτιανατολικά, όμως χιονοπτώσεις προβλέπονται για τα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα ρίξουν κι άλλο τη θερμοκρασία στους 12-14 βαθμούς.

Την Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, ο καιρός θα είναι άστατος με συννεφιά και λίγες τοπικές βροχές. Χιόνια προβλέπονται μόνο για τα βόρεια ορεινά. Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα μειωθούν λίγο στα ηπειρωτικά, αλλά η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια χαμηλά επίπεδα.

Λίγο καλύτερος προβλέπεται ο καιρός την 28η Οκτωβρίου, με συννεφιές και λίγες βροχές στα ανατολικά και τα νότια και με λίγο πιο «πεσμένους» ανέμους στα 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει ελαφρώς στους 16 βαθμούς το μεσημέρι.

v