Τα 7 μυστικά της μητρότητας!

Τα 7 μυστικά της μητρότητας!

Εμφανίστηκαν, λοιπόν, οι δύο πολυπόθητες ροζ γραμμές στο τεστ! Συγχαρητήρια! Καλωσορίσατε στο Τάγμα των Μαμάδων. Καθίστε αναπαυτικά γιατί υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να μάθετε. Πράγματα που δεν θα διαβάσετε ποτέ σε κανένα βιβλίο, ούτε θα σας πει ο γυναικολόγος σας. Πράγματα όπως...

Δεν θα έχετε πια ένα μέγεθος σουτιέν. Θα έχετε μια γκάμα μεγεθών

Το μέγεθος του στήθους σας θα αλλάζει τόσο συχνά, ώστε σε διάστημα μερικών μηνών θα χρειαστείτε τουλάχιστον 3 διαφορετικά νούμερα σουτιέν. Πολλές μαμάδες βολεύονται καλύτερα με αθλητικά σουτιέν που έχουν λάστιχα και τις καλύπτουν κάθε στιγμή της ημέρας.

Όταν το παιδί θα αρρωσταίνει και θα το πηγαίνετε στον παιδίατρο, μέχρι να το εξετάσει θα του έχουν περάσει όλα

Όσο κι αν προσπαθείτε να πείσετε τον παιδίατρο ότι το προηγούμενο βράδυ το παιδί κόντευε να κάνει εμετό από τον βήχα, την στιγμή που θα το εξετάζει, εκείνο θα τραγουδά αμέριμνο και θα δείχνει μια χαρά! Εσείς θα χαίρεστε μεν που το παιδί δείχνει καλά, αλλά θα νιώθετε τρομερά αμήχανα που ο παιδίατρος σας κοιτάζει ως μισότρελη!

Ποτέ μα ποτέ δεν θα πρέπει να καυχιέστε για τις νίκες σας ως γονείς (π.χ. «Η μπέμπα μας κοιμήθηκε επιτέλους όλο το βράδυ!») και ποτέ να μην τις ποστάρετε στο Facebook

Τα παιδιά είναι ύπουλα. Την στιγμή που έχουν καταφέρει κάτι, προσπαθούν να το διαλύσουν. Κι αυτό όχι επειδή είναι κακά πλάσματα –αυτή είναι η φύση τους! Τα παιδιά σας μπορεί να μη μάθουν ποτέ τις δικές σας καυχησιές, αλλά τις διαισθάνονται.

Τη μία μέρα θα αγοράζετε στον γιο σας νέα εσώρουχα και την επόμενη θα τα κάνει όλα πάνω του! Και σε δημόσιο χώρο. Και δεν θα έχετε μαζί καθαρά ρούχα να του βάλετε, γιατί πιστεύατε ότι είχε μάθει πλέον να πηγαίνει στην τουαλέτα!

Αν το πρώτο σας παιδί ήταν αγγελούδι, αυτό δεν σημαίνει ότι ήσασταν φανταστικοί γονείς. Τα εύκολα πρώτα παιδιά είναι ένας τρόπος να μας ξεγελά η φύση για να κάνουμε και δεύτερα.

Οι Άγγελοι που αναλαμβάνουν να στέλνουν τα μωρά από τον Παράδεισο πρέπει να το «δουλεύουν» ως εξής:

Άγγελος 1: Λοιπόν, βλέπω οι Παπαδόπουλοι είναι έτοιμοι για μωρό. Ποιο έχουμε διαθέσιμο;
Άγγελος 2: (τσεκάρει μπλοκάκι) Ο Γιαννάκης είναι ό,τι πρέπει για μια γήινη εμπειρία. Ας στείλουμε αυτόν.
Άγγελος 1: Τι χαρακτήρα έχει;
Άγγελος 2: (τσεκάρει μπλοκάκι) Θεότρελος, του αρέσει να σπάει πράγματα, δεν ακούει, χτυπάει άλλα παιδάκια, αλλά είναι γλυκός με τον τρόπο του. Το ψευδώνυμο του είναι Ηφαίστειο Ντιάμπολο.
Άγγελος 1: Έχουμε κανένα άλλο;
Άγγελος 2: Παναγιωτάκης. Συγκαταβατικός, λογικός, του αρέσει να ευχαριστεί τους άλλους.
Άγγελος 1: Στείλε πρώτα τον Παναγιωτάκη και κράτα τον Γιαννάκη για δύο χρόνια μετά.
Άγγελος 2: Έγινε αφεντικό!

Πηγαίνετε στην παιδική χαρά και θα δείτε τον μεγαλύτερο αδερφό ή τη μεγαλύτερη αδερφή να στέκεται δίπλα στους γονείς και να παρακολουθεί την νεώτερη έκδοσή του, την πιο διαβολική, να ζει στιγμές παράκρουσης στο χώμα.

Είναι άδικο να βάζουμε τις ταμπέλες «καλό» και «κακό» στα παιδιά. Προτιμάμε επιθετικούς προσδιορισμούς, όπως «ώριμο», «δυναμικό», «πνευματώδες». Θυμίζουν λίγο περιγραφές κρασιών, ε; Εντελώς τυχαία, είναι οι λέξεις που συνιστώνται για τα δεύτερα παιδιά.

Όσο πιο πολύ χρόνο και φροντίδα θα έχετε αφιερώσει για να ετοιμάσετε ένα γεύμα, τόσο πιο πιθανό είναι τα παιδιά να μην το αγγίξουν

Θα βάλετε όλο σας το μεράκι για να ετοιμάσετε τα πιο νόστιμα λαζάνια με ολόφρεσκα λαχανικά ή για μια κοτόσουπα μούρλια. Μόνο μην κλάψετε όταν καταλήξουν στο πάτωμα. Ο κανόνας είναι ένας: Όσο πιο απλό το πιάτο που θα σερβίρετε στο παιδί, τόσο πιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν να το αγγίξει.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να αποκτήσετε επόμενο παιδί είναι να πουλήσετε ή να χαρίσετε τα πιο ακριβά βρεφικά αξεσουάρ

Ακόμα κι αν παίρνετε αντισυλληπτικά, την στιγμή που θα πουλήσετε το καροτσάκι για το οποίο δώσατε 500 ευρώ, θα ανακαλύψετε ότι είστε ξανά έγκυος. Η επιστήμη ακόμα προσπαθεί να το εξηγήσει. Το θέμα είναι ότι εσείς θα αναγκαστείτε είτε να τα αγοράσετε ξανά είτε να παρακαλάτε τους φίλους σας να σας δανείσουν.

Το Facebook είναι εχθρός μας

Μπορεί εμείς οι νέες μαμάδες να διαφωνούμε σε πολλά. Από το Facebook, όμως, πηγάζουν τα μεγαλύτερα άγχη μας. Ποια έφτιαξε την πιο εντυπωσιακή τούρτα γενεθλίων; Ποια διακόσμησε πιο όμορφα το παιδικό δωμάτιο; Ποια έκανε την πιο ακριβή βάφτιση; Ποια περίμενε να σαραντίσει για να βγει βόλτα μετά το μωρό; Το μήνυμα είναι κοινό για όλες τις μαμάδες: Δεν είσαι αρκετά καλή. Και γι'αυτό η λύση είναι μία: Πρέπει να το καταστρέψουμε!
Καλώς ήρθες στο κλαμπ των νέων μαμάδων!

Πηγή: Scarymommy

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v