Πώς να διακοσμήσετε οικονομικά το μπάνιο

Πώς να διακοσμήσετε οικονομικά το μπάνιο

Η διακόσμηση του μπάνιου είναι πρόκληση! Τις περισσότερες φορές το μπάνιο είναι ο χώρος του σπιτιού που καταλήγει να παραμελείται περισσότερο από κάθε άλλον. Παρόλ' αυτά, εάν το σκεφτείτε λίγο καλύτερα είναι και ο χώρος που αξίζει να δωθεί λίγη παραπάνω αισθητική γιατί, εκτός του ότι το επισκεφτόμαστε πολλές φορές μέσα στην ημέρα, αποτελεί και καταφύγιο χαλάρωσης και ηρεμίας. Δείτε, λοιπόν, ιδέες ανανέωσης του μικρού αυτού χώρου του σπιτιού που θα τον μεταμορφώσουν στο πιο ΖΕΝ σημείο του!

Kαθρέπτης αντικέ: Η τελευταία λέξη της μόδας

Είναι το τελευταίο σημείο που θα τσεκάρουμε την εμφανισή μας βγαίνοντας από το σπίτι αλλά και το σημείο στο οποίο θα «κολλήσουμε» για να παρατηρήσουμε τις ατέλειες μας. Ο καθρέπτης είναι ένα σημείο στο οποίο, εάν δωθεί προσοχή και φαντασία, μπορούν να πραγματοποιηθούν θαύματα στον χώρο του μπάνιου.

Ένας αντικέ χρυσός καθρέπτης μπορεί να δώσει την απόλυτη αλλαγή στο χώρο του μπάνιου και από εκεί που είναι λιτό και απέρητο να γίνει πολυτελές και γκλάμουρ χωρίς καθόλου τυμπανοκρουσίες.

Πρωτότυποι καθρέπτες

 

Το ίδιο αποτέλεσμα φυσικά μπορεί να αποδοθεί και με κάποιο άλλο ιδαίτερο διακοσμητικό κομμάτι, όπως ένας μεγάλος επιδαπέδιος καθρέπτης ή ένας κρεμαστός σε εμφανές σχοινί.

Βάλτε την φαντασία σας να δημιουργήσει κάτι φρέσκο και εντυπωσιακό, όπως το βάψιμο της κορνίζας ενός καθρέπτη σε έντονο φλουό χρώμα, το οποίο μπορεί να δώσει μοναδικό στιλ σε ένα άτονο μπάνιο.

Kαθρέπτης ακουμπιστός στον πάγκο

Η απλότητα και η λιτότητα με ασυνήθιστες παραλλαγές μπορεί να γίνει η απόλυτη μόδα. Ένας ακουμπιστός καθρέπτης, με πλαίσιο ή χωρίς, και με κάποιο φωτιστικό κρεμαστό δίπλα του, μπορεί να δώσει στο μπάνιο σας, χωρίς φανφάρες, ιδιαίτερα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Η επιλογή του επίπλου στο νιπτήρα

...είναι μεν ιδιαιτέρα καθοριστική για την διακόσμηση και το στυλ του μπάνιου, σίγουρα όμως και κάτι πιο παγιωμένο και δύσκολο να αλλάξει για να φέρει την ανανέωση. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες εύκολες ιδέες που θα μπορούσαν να ανανεώσουν ακόμα και αυτό. Με ένα απλό ράφι στο κάτω μέρος του πάγκου που ήδη υπάρχει για τον νυπτήρα και κάποιο κρεμαστό φωτιστικό στον καθρέπτη έρχεται πολύ πιο οικονομικά η ανανέωση.

Άλλες λύσεις ανανέωσης μπορεί να είναι και κάποιο τροχήλατο ή ακόμα και ένα μεγάλο διακοσμητικό αντικείμενο, το οποίο θα παίξει τον ρόλο του εναλλακτικού καλαθιού για τα άπλυτα.

Πετσέτες

Κι όμως, η αλλαγή της πετσετοθήκης στο μπάνιο σας μπορεί να φέρει μεγάλη διαφοροποίηση στο δεδομένο σκηνικό.

Σας παραθέτουμε σύνθεσεις με ακουμπιστή σκάλα στο τοίχο. Ένα ογκώδες στοιχείο, αλλά πολύ διαφορετικό από τα απλά άγκιστρα που συνηθίζονται, αρκεί να υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος.

Ακόμα και μια απλή διαφοροποίηση στο δίπλωμα τους, όπως για παράδειγμα ρολλάκια επάνω στον πάγκο, μπορεί να αλλάξει την αισθητική του μπάνιου σας.

Αν φτιάχνετε τώρα το μπάνιο σας, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μία περιουσία σε έπιπλα μπάνιου. Κάτι μοντέρνο και πολύ διαφορετικό από τα έπιπλα που συνηθίζονται είναι τα παλιού τύπου ξύλα σε πάγκους ή ακόμα και τα βοηθητικά καθίσματα.

Lettering

Η μόδα που γίνεται μανία σε όλα τα σημεία του σπιτιού μπορεί να φέρει καταπληκτικά αποτελέσματα και στο μπάνιο!

Κάντε χιουμοριστικά συνθήματα αυτά για τα οποία γκρινιάζετε καθημερινά στους αγαπημένους σας, όπως το να πλένουν τα δόντια τους ή τα χέρια τους. Θα δώσουν και πιο ζεν αέρα στην σχέση σας!

Aνανεώστε τα καλάθια

Στην αγορά διατίθεται απίθανη γκάμα από αντικείμενα κιγκαλερίας που όχι μόνο ανανεώνουν αλλά και εντυπωσιάζουν, με λίγα μόνο χρήματα!

Αφήστε την φαντασία σας να σας οδηγήσει έχοντας μία διαφορετική θεώρηση για την χρήση του λουτρού σας και μια πιο ζεν διάθεση...

Καλή σας επιτυχία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v