Μετά την αποτυχημένη εξωσωματική έχω πρόβλημα με την περίοδό μου

Μετά την αποτυχημένη εξωσωματική έχω πρόβλημα με την περίοδό μου

Ερώτηση:
Έκανα μία αποτυχημένη εξωσωματική και την πρώτη φορά η περίοδός μου άργησε να μου έρθει αλλά μου ήρθε. Δυστυχώς, όμως, στους επόμενους κύκλους η περίοδος μου δεν μου έρχεται αν δεν πάρω primolut. Η αλήθεια είναι ότι, μετά την εξωσωματική, οι ενέσεις μου προκάλεσαν δυο κύστες με υγρό. Τι μπορώ να κάνω με την περίοδό μου για να μην έχω προβλήματα;
Απάντηση:

Τα προβλήματα της περιόδου που εμφανίζονται πριν ή μετά από εξωσωματικές, από λήψεις χαπιών ή οτιδήποτε άλλο, δεν οφείλονται στη προσπάθεια ή στη παρέμβαση αλλά οφείλονται στην ωοθήκη αυτή καθ'αυτή. Δηλαδή μια ωοθήκη η οποία έπειτα από εξωσωματική καθυστερεί να φέρει περίοδο, θα καθυστερούσε ούτως ή άλλως για τον α-β λόγο. Μου λέτε ότι δεν έρχεται περίοδος αν δεν πάρετε primolut, αυτό σημαίνει ότι οι ωοθήκες σας είναι πολυκυστικού τύπου. Δεν μου διευκρινίζετε, όμως, ούτε μου δίνετε ορμόνες για να καταλάβω ακριβώς τι γίνεται. Με μια λέξη δεν πρέπει να ανησυχείτε, η περίοδός σας θα επανέλθει και θα δουλέψει όπως ήταν πριν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Προσπαθήστε όμως το συντομότερο δυνατό να μείνετε έγκυος γιατί η ηλικία περνάει και ο χρόνος είναι εις βάρος σας.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v