Πώς να διατηρείτε το σπίτι πάντα καθαρό και τακτοποιημένο

Πώς να διατηρείτε το σπίτι πάντα καθαρό και τακτοποιημένο

Μερικά σπίτια είναι μονίμως καθαρά και τακτοποιημένα. Ενώ εσείς τρέχετε διαρκώς μ' ένα ξεσκονόπανο στο χέρι τακτοποιώντας και καθαρίζοντας εδώ κι εκεί, κάποιοι έχουν βρει τον τρόπο να καταβάλουν τον μισό κόπο από 'σας. Μάθετε πώς να διατηρήσετε το σπίτι καθαρό και τακτικό εύκολα, γιατί δεν θέλει κόπο. Θέλει τρόπο.

Τακτοποιήστε τα ρούχα σας αμέσως μόλις τα βγάλετε

Οι σωροί από ρούχα είναι το σήμα κατατεθέν της ακαταστασίας. Το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν επιστρέφετε σπίτι, είναι να βγάλετε τα ρούχα και να φορέσετε τις άνετες πιτζάμες σας. Χρυσή συμβουλή: αντισταθείτε στο ένστικτο της τεμπελιάς που σας υποδεικνύει να τα παρατήσετε σε μια καρέκλα ή κρεμάστρα. Βάλτε τα επί τόπου εκεί που ανήκουν: Ξανά στην ντουλάπα ή στο καλάθι των απλύτων. Αν καθιερώσετε αυτή τη συνήθεια, θα ξεμπερδέψετε μια για πάντα με τα αντιαισθητικά βουνά από ρούχα.

Πετάξτε ό, τι είναι άχρηστο

Έτερος χρυσός κανόνας: ό, τι δε χρησιμοποιείται, είναι άχρηστο και πρέπει να απομακρυνθεί. Πετάξτε, πουλήστε, χαρίστε, ξεφορτωθείτε όπως μπορείτε τον πολυμάγειρα που σας χάρισε η θεία Μελπομένη και δεν χρησιμοποιήσατε ποτέ, τα νυφικά σας σεντόνια και τα ντεμοντέ σκονισμένα βάζα που φυλάτε για χρόνια χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσετε. Μικρός όγκος πραγμάτων, σημαίνει λιγότερο καθάρισμα.

Ξεφορτωθείτε τη «χαρτούρα»

Εφημερίδες, περιοδικά, προσπέκτους, σημειωματάκια και λογαριασμοί βρίσκονται πάνω σε κάθε διαθέσιμη επιφάνεια; Ανασκουμπωθείτε, βάλτε τους καταλόγους από delivery σε μία ζελατίνα ή φάκελο, τους απαραίτητους λογαριασμούς σε μία άλλη, και πετάξτε ό, τι είναι άχρηστο.

Καθαρίστε τις επιφάνειες έπειτα από κάθε χρήση τους

Όσο «φρεσκότερη» είναι η βρωμιά, τόσο ευκολότερα καθαρίζεται. Περάστε με ένα σφουγγάρι ή βετέξ την επιφάνεια που φάγατε/μαγειρέψατε/ήπιατε καφέ αμέσως αφού τελειώσετε. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να την τρίψετε με μανία, όταν έρθει η μέρα της γενικής καθαριότητας.

Ελαφρύνετε το κρεβάτι σας από περιττά μαξιλάρια, κουβέρτες και ριχτάρια

Είναι πολύ χαριτωμένα και καλόγουστα όλα αυτά και σε όλους αρέσει η προσωπική νότα διακόσμησης στο υπνοδωμάτιό του. Ωστόσο, όσο λιγότερο χρόνο σας πάρει να στρώσετε το κρεβάτι το πρωί, τόσο το καλύτερο. Κρατήστε τα απαραίτητα για να απαλλαγείτε από τον έξτρα χρόνο.

Αποθηκεύστε τα παπούτσια και κρεμάστε τα παλτό

Φτιάξτε μια θέση στη ντουλάπα σας για τα παπούτσια, αν δεν έχετε παπουτσοθήκη και τοποθετήστε τα εκεί, αντί για το πάτωμα δίπλα στην πόρτα. Επίσης, κρεμάστε το παλτό σας στη ντουλάπα σας ή σε μια κρεμάστρα τοίχου, αντί να το αφήσετε πάνω στην πρώτη καρέκλα που θα βρεθεί μπροστά σας.

Πλύνετε αμέσως τα πιάτα

Καλύτερα να αφιερώσετε 3 με 5 λεπτά έπειτα από κάθε γεύμα για να πλύνετε ή να βάλετε στο πλυντήριο τα πιάτα και τις κατσαρόλες, παρά να αντιμετωπίσετε στο τέλος της μέρας την απελπιστικά μεγάλη στοίβα στο νεροχύτη.

Βάλτε τα πράγματα στη θέση τους, αφού τα χρησιμοποιήσετε

Τα κορνφλέικς στο ντουλάπι, το γάλα στο ψυγείο, το βιβλίο στη βιβλιοθήκη και τα χρησιμοποιημένα πιάτα στο πλυντήριο. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να τρέχετε πανικόβλητοι πέντε λεπτά πριν κάποιος καλεσμένος χτυπήσει το κουδούνι της πόρτας σας.

Σκουπίστε και ξεσκονίστε συχνά

Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο στο σκούπισμα και το ξεσκόνισμα, δύο φορές τη βδομάδα, θα γλιτώσετε την πολύωρη, επιμελή καθαριότητα του Σαββατοκύριακου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v