Κάθετη αποθήκευση: Έξυπνες ιδέες για περισσότερο χώρο στο σπίτι

Κάθετη αποθήκευση: Έξυπνες ιδέες για περισσότερο χώρο στο σπίτι

Δεν φταίει ότι το σπίτι σας είναι μικρό, ούτε ότι έχετε πολλά πράγματα και λίγους αποθηκευτικούς χώρους. Ο λόγος που δεν μπορείτε να τακτοποιήσετε το σπίτι όπως θα θέλατε είναι απλός: Δεν έχετε δοκιμάσει τις απίστευτες εναλλακτικές που προσφέρει η κάθετη αποθήκευση. Αλλά γι'αυτό είμαστε εμείς εδώ. Πάρτε ιδέες και εφαρμόστε τις άμεσα στο δικό σας σπίτι.

Αποθήκευση με ...στιλ!

Σε όμορφα ξύλινα γλαστράκια μπορείτε να τοποθετήσετε χρήσιμα εργαλεία για την κουζίνα –και όχι μόνο! Θα χρειαστείτε μεταλλικές ράγες για να τα κρεμάσετε.

Κουζινικά είδη που δεν χωρούν πουθενά

Τα περισσότερα κουζινικά είδη είναι ανομοιόμορφα μεταξύ τους, κάνοντας την αποθήκευσή τους δύσκολη υπόθεση. Μία ράγα για πετσέτες, όμως, μπορεί να σας βοηθήσει να τα κρεμάτε ή να τα συμμαζεύετε εύκολα και γρήγορα.

Στο πίσω μέρος της πόρτας του μπάνιου...

...Μπορείτε να κρεμάσετε τσάντες, πάνω στις οποίες να ράψετε ταμπελάκια με το περιεχόμενο της κάθε μίας, π.χ. από αφρόλουτρα και αξεσουάρ μέχρι παιχνίδια μπάνιου!

Κρέμασμα από το ταβάνι

Το ταβάνι του γκαράζ ή της αποθήκης είναι ιδανικό για να κρεμάσετε σιδερένια ράφια, πάνω στα οποία θα τοποθετήσετε αντικείμενα που χρησιμοποιείτε σπάνια και δεν χρειάζεται να καταλαμβάνουν ωφέλιμο χώρο.

Κάντε χώρο στους πάγκους

Καρφώστε στον τοίχο του μπάνιου μία βάση πάνω στην οποία θα κρεμάσετε βαζάκια, για να τοποθετείτε εκεί τις οδοντόβουρτσες, τα βαμβάκια και τα ξυραφάκια του συζύγου σας και... ανοίξτε χώρο γύρω από τον νιπτήρα.

Ράφι πάνω από την πόρτα του μπάνιου

Μία ακόμα έξυπνη λύση για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο μπάνιο, είναι αυτό το ράφι πάνω από την πόρτα, στο οποίο μπορείτε να τοποθετείτε πετσέτες, χαρτιά τουαλέτας και άλλα αντικείμενα.

Βάσεις για κρέμασμα μικροαντικειμένων

Να μια ωραία ιδέα για να αποθηκεύετε τα ξυλά κοπής ή τους δίσκους στην κουζίνα! Θα χρειαστείτε απλά δύο μεταλλικές βάσεις, τις οποίες θα καρφώσετε σε κάποιο ντουλάπι.

Γρήγορο μάζεμα παιχνιδιών

Καρφώστε μερικά μεταλλικά καλάθια στους τοίχους του παιδικού δωματίου, μέσα στα οποία θα μπορείτε εύκολα να συγκεντρώνετε τα παιχνίδια των παιδιών!

Κρύψτε τα «άσχημα» αντικείμενα

Μεταλλικά καλαθάκια μπορούν να κρεμαστούν και σε κάποια «κρυφή» γωνία της κουζίνας, προκειμένου να αποθηκεύετε εκεί απορρυπαντικά ή άλλα «άσχημα» αλλά χρηστικά αντικείμενα του σπιτιού.

Κρεμαστή οργάνωση γραφείου

Αντί να στοιβάζετε φακέλους και χαρτιά στα συρτάρια του γραφείου, μπορείτε σε κάποιον διπλανό τοίχο να κρεμάσετε διακοσμητικές θήκες, μέσα στις οποίες θα τοποθετήσετε χαρτικά που χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

Πηγή: goodhousekeeping.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v