Αγόρι ή κορίτσι; Δείτε πώς διαμορφώνεται το φύλο του μωρού στη μήτρα!

Αγόρι ή κορίτσι; Δείτε πώς διαμορφώνεται το φύλο του μωρού στη μήτρα!

Πότε καθορίζεται το φύλο του μωρού, όταν μια γυναίκα μένει έγκυος; Πότε εμφανίζονται τα γεννητικά όργανα και σε ποια εβδομάδα κύησης μπορεί μια γυναίκα να μάθει με σιγουριά αν θα αποκτήσει αγόρι ή κορίτσι; Όλες οι απαντήσεις σε ένα μαγευτικό βίντεο για την δημιουργία της ζωής μέσα στη μήτρα.

Δείτε το βίντεο:

Το φύλο του μωρού σας καθορίζεται ήδη από την στιγμή της σύλληψης.

Περί τις 7 εβδομάδες τα εσωτερικά γεννητικά όργανα του μωρού, όπως οι ωοθήκες και οι όρχεις, ξεκινούν να σχηματίζονται χαμηλά στην κοιλιά. Στο στάδιο αυτό, τα θηλυκά με τα αρσενικά γεννητικά όργανα είναι πανομοιότυπα γιατί προέρχονται από τις ίδιες δομές.

Στις 9 εβδομάδες ξεκινά η διαφοροποίηση των γεννητικών οργάνων, με τα κορίτσια να εμφανίζουν έναν μικρό ιστό που εξέχει ανάμεσα στα πόδια –το σημείο αυτό θα αποτελέσει αργότερα την κλειτορίδα. Στις 22 εβδομάδες σχηματίζονται οι ωοθήκες, οι οποίες κατηφορίζουν στην πύελο. Ήδη περιέχουν περί τα 6 εκατομμύρια ωάρια –όσα, δηλαδή, θα έχει μία φυσιολογική γυναίκα σε ολόκληρη την ζωή της.

Στα αγόρια, ο ιστός αυτός που εμφανίστηκε στα κορίτσια, εξελίσσεται σε ανδρικό μόριο. Ξεκινά να μακραίνει περί τις 12 εβδομάδες κύησης. Στις 22 εβδομάδες οι όρχεις έχουν σχηματιστεί μέσα στην κοιλιά, περιέχοντας μάλιστα ανώριμο σπέρμα. Θα κάνουν την εμφάνισή τους αργότερα στην εγκυμοσύνη, ενδεχομένως και στον τοκετό.

Για να διαπιστώσετε αν είστε έγκυος σε κορίτσι ή αγόρι θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μέχρι την 17η εβδομάδα κύησης.

v