«Οι άνδρες είναι ηλίθιοι» λέει νέα έρευνα

«Οι άνδρες είναι ηλίθιοι» λέει νέα έρευνα

Δεν το λέμε εμείς, αλλά το επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal, το οποίο δημοσίευσε πρόσφατα επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με την οποία «οι άνδρες είναι ηλίθιοι και οι ηλίθιοι κάνουν ηλίθια πράγματα». Για τις ανάγκες της μελέτης, δύο άνδρες ερευνητές καταπιάστηκαν με τα ανεπίσημα Βραβεία Δαρβίνου, έναν «θεσμό» που καθιερώθηκε στο Διαδίκτυο και τιμά πράξεις ακραίας βλακείας. Τα «βραβεία» αυτά απονέμονται συνήθως μετά θάνατον, σε πρόσωπα που πεθαίνοντας «προστάτευσαν» την ανθρωπότητα από τον εαυτό τους και τις ανοησίες τους. Φέτος, όμως τα βραβεία... πρωτοτύπησαν!

Τα φετινά Βραβεία Δαρβίνου, λοιπόν, φέτος απονεμήθηκαν στους... άνδρες. Γιατί στους άνδρες; Οι ερευνητές εξηγούν, μελετώντας τα βραβεία αυτά από το 1995 μέχρι σήμερα, ότι η συντριπτική πλειονότητα των βραβευθέντων είναι άνδρες. Για την ακρίβεια, «από τα 318 βραβεία, τα 282 τιμούν άνδρες και μόλις 36 γυναίκες. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα είναι στατιστικά σημαντική και με το παραπάνω», λένε οι ερευνητές.

Για παράδειγμα, ένας από τους βραβευθέντες είναι ο τρομοκράτης που έστειλε παγιδευμένη επιστολή χωρίς να βάλει αρκετά γραμματόσημα. Όταν η επιστολή τού επεστράφη, την άνοιξε και σκοτώθηκε.

Ένας άλλος είναι ο κλέφτης που ήθελε να πάρει το συρματόσχοινο ενός ανελκυστήρα. Το έλυσε ενώ βρισκόταν μέσα στο ασανσέρ και σκοτώθηκε από την πτώση.

Ένας τρίτος, άνδρας και αυτός, πυροβόλησε τον εαυτό του στο κεφάλι με ένα "όπλο-στιλό" για να δείξει στους φίλους του ότι είναι αληθινό.

Παραδέχονται, ωστόσο, οι δύο επιστήμονες ότι η μελέτη έχει περιορισμούς. Για παράδειγμα, οι γυναίκες ίσως είναι πιθανότερο να προτείνουν άνδρες για τα βραβεία βλακείας ενώ οι άνδρες σπάνια προτείνουν γυναίκες. Επίσης, λόγω διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα μπορεί να οφείλεται και στην διαφορετική κατανάλωση αλκοόλ (όσο περισσότερο πίνει κανείς, σε τόσο περισσότερες βλακείες είναι επιρρεπής).

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγουν οι ερευνητές, η θεωρία των ηλίθιων ανδρών χρήζει περαιτέρω διερεύνησης!

Εσείς, τι λέτε;

Πηγή: In.gr

v