Ατάκες που λένε οι μαμάδες και τι εννοούν πραγματικά!

Ατάκες που λένε οι μαμάδες και τι εννοούν πραγματικά!

Είναι φοβερό το πόσο ίδια πράγματα λένε οι μαμάδες όλου του κόσμου στα παιδιά τους, ειδικά όταν προσπαθούν να τα νουθετήσουν, να τα πείσουν για κάτι ή να τα «μαλώσουν». Ακόμα πιο φοβερό είναι, όμως, ότι αυτά που λένε συνήθως δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που έχουν στο μυαλό τους, παρά αναγκάζονται να ακουστούν πιο αυστηρές, γιατί έτσι «πρέπει». Δείτε τις συχνότερες ατάκες που λέει μια μαμά και τι πραγματικά εννοεί:

Λένε: «Μη με κάνεις να έρθω εκεί!»
Εννοούν: Σε παρακαλώ, μη με σηκώνεις τώρα που μόλις έκατσα...

Λένε: «Επειδή έτσι λέω!»
Εννοούν: Επειδή δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλον λόγο.

Λένε: «Αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις, καλύτερα μην πεις τίποτα.»
Εννοούν: Ελπίζω ότι δεν θα πεις κάτι που θα με φέρει σε δύσκολη θέση.

Λένε: «Σταμάτα αυτή τη στιγμή!»
Εννοούν: Αν σταματήσεις τώρα, πριν με αναγκάσεις να σηκωθώ και να έρθω εκεί για να σε σταματήσω, θα μπορέσουμε να προσποιηθούμε και οι δύο πως δεν συνέβη τίποτα.

Λένε: «Σταμάτα, γιατί γυρίζουμε αυτή τη στιγμή σπίτι!»
Εννοούν: Μπλοφάρω εντελώς, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε πίσω ενώ έχω δώσει αγώνα για να σε ετοιμάσω και να φύγουμε, και ενώ χρειαζόμαστε ένα εκατομμύριο πράγματα από το σούπερ μάρκετ. Αλλά, σε παρακαλώ, πίστεψε την μπλόφα μου και ηρέμησε και μόλις φτάσουμε στο σούπερ μάρκετ θα σου πάρω αυγό-έκπληξη!

Λένε: «Μην ξεχάσεις να πεις 'ευχαριστώ' και 'παρακαλώ'»
Εννοούν: Δεν είμαι σίγουρη τι πρέπει να (σου) κάνω αν δεν τα πεις, γι'αυτό σε παρακαλώ, απλά πες τα. Εσύ θα φανείς ευγενικός, εγώ θα φανώ καλή μαμά, και οι δύο θα είμαστε κερδισμένοι!

Λένε: «Φάε τα λαχανικά σου για να μεγαλώσεις και να γίνεις δυνατός!»
Εννοούν: Δεν θέλω να λέω στον παιδίατρο ότι δεν μπορώ να σε ταΐσω υγιεινά! Επιπλέον, θα σε βοηθήσουν να μην έχεις δυσκοιλιότητα. Και έκανα τόσο κόπο για να τα μαγειρέψω! Σε παρακαλώ φάε τα λαχανικά σου! Θα σου δώσω και ένα μπισκότο μετά!

Λένε: «Είσαι μια χαρά!»
Εννοούν: Είσαι σίγουρα καλά, ε; Πήγαινε να παίξεις, να πηδήξεις από κανέναν καναπέ, να κάνεις καμιά ζημιά, για να βεβαιωθώ ότι δεν έχεις κάτι. Γιατί κάθεσαι τόσο ήσυχος;

Λένε: «Δεν πας να πιεις λίγο νερό;»
Εννοούν: Δεν μου φέρνεις και εμένα λίγο όπως θα έρχεσαι;

Λένε: «Εγώ είμαι το αφεντικό εδώ μέσα, όχι εσύ!»
Εννοούν: Προφανώς και το ξέρεις. Απλά μιλάω δυνατά για να το ακούσω εγώ, και να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν θα σε αφήσω να με κάνεις ό,τι θέλεις.

Λένε: «Δεν τρώμε από το πάτωμα»
Εννοούν: Δεν πειράζει που έφαγες από το πάτωμα, απλά μην πεις σε κανέναν ότι σε είδα και δεν είπα τίποτα.

Λένε: «Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό αν ήμουν στην ηλικία σου.»
Εννοούν: Ούτε καν θυμάμαι πώς είναι να είμαι στην ηλικία σου, αλλά δεν ακούστηκε άσχημο αυτό που είπα...

Λένε: «Θα μετρήσω μέχρι το τρία! Φρόντισε να πας στο κρεβάτι σου!»
Εννοούν: Ειλικρινά δεν έχω άλλο κουράγιο να προσπαθώ να σε βάλω για ύπνο και θέλω κι εγώ να πάω να κοιμηθώ. Θα μετρήσω, λοιπόν, πολύ αργά μέχρι το τρία ελπίζοντας πως θα «πιάσει», γιατί δεν έχω άλλο τρόπο για να σε πείσω να κοιμηθείς.

Λένε: «Καληνύχτα! Δεν σηκωνόμαστε τώρα από το κρεβάτι!»
Εννοούν: Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ μείνε στο κρεβάτι! Είμαι τόσο κουρασμένη που ακόμα κι αν σηκωθείς και αρχίσεις να παίζεις μπορεί να κάνω ότι δεν σε βλέπω, αλλά καλύτερα να μην σηκωθείς, ναι;

Λένε: «Σ'αγαπώ.»
Εννοούν: Είσαι ό,τι πιο πολύτιμο έχω στην ζωή μου και σε λατρεύω αγγελούδι μου! Ελπίζω να πιστεύεις πως ήμουν και σήμερα καλή μαμά...

Πηγή: Scarymommy

v